Чергове засідання виконавчого комітету

Сьогодні у малій залі міської ради відбулось чергове засідання виконавчого комітету під керівництвом міського голови Анатолія Лінника. На порядку денному було 2 проекти рішення, 2 рішення винесені на розгляд у робочому порядку, а також Різне:

1. Про встановлення меморіальної дошки на паркані міського скверу імені М.Гоголя;

2. Про проведення відкритого міського фестивалю етнічних танців UKRAINAFEST«Енергія життя»;

3. Про встановлення меморіальної дошки на будівлі Ніжинської ЗОШ I-IIIст. №1 за адресою: м.Ніжин, вул.Гребінки,4;

4. Про організацію та проведення Днів Сталої Енергії в м.Ніжині.

Різне.

1. Про розгляд листа директора ПП «Омнібус» Герасименко В.К. щодо неможливості забезпечити якісне перевезення пасажирів на маршрутах №11 та № 12;

2. Про ремонт асфальтного покриття доріг у місті Ніжині.

Перший проект рішення представила начальник управління культури та туризму Тетяна Бассак. Проект передбачає встановлення меморіальної дошки, присвяченої Василю Тарновському (молодшому) - видатному громадському та культурному діячу, меценату, маршалку Ніжинського повіту, ініціатору створення першого міського громадського скверу.

Проект «Про встановлення меморіальної дошки на будівлі Ніжинської ЗОШ I-IIIст. №1 за адресою: м.Ніжин, вул.Гребінки,4» був представлений начальником управління освіти Станіславом Крапив`янським. Меморіальну дошку буде встановлено на будівлі Ніжинської ЗОШ I-III ст. №1 для увічнення пам`яті полковника Армії УНР Івана Дубового, який пройшов героїчний шлях від командира сотні ім. І.Мазепи до командира 1-ї Запорізької бригади УНР. Під його командуванням 2-й курень 2-го Запорізького полку приймав безпосередню участь у визволенні міст Севастополь та Джанкой, його бійці піднімали українські прапори на кораблях Чорноморського флоту, що стало визначною перемогою Армії УНР, сторіччя якої відзначатиметься 5 травня 2018 року. Тому урочисте встановлення пам`ятної дошки заплановано саме на 5 травня.

Під час обговорення проекту «Про організацію та проведення Днів Сталої Енергії в м. Ніжині» перший заступник міського голови Григорій Олійник повідомив присутнім, що з цієї нагоди в Ніжині протягом двох днів, 10-11 травня, буде проведено низку заходів. З їх переліком можна ознайомитись на офіційному сайті Ніжинської міської ради за посиланням: http://nizhynrada.gov.ua/interview/88/dn-stalo-energ.html.

Міський голова наголосив на важливості цього заходу, який популяризує Ніжин і презентує його як місто, яке готове до залучення нових інвестицій і змін на краще.

У «Різному» було розглянуто лист директора ПП «Омнібус» Герасименко В.К. Анатолій Лінник зазначив, що підняття тарифів на перевезення в громадському транспорті тимчасово призупинено, а також наголосив, що дане питання буде розглядатись на засіданні сесії міської ради, яке заплановане на 17 травня.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

03.05.2018