Чергове засідання виконавчого комітету

26 липня у малій залі міської ради відбулося чергове засідання виконавчого комітету під головуванням міського голови Анатолія Лінника. У засіданні взяли участь заступник міського голови Сергій Дзюба, радник міського голови Сергій Осадчий, керівники структурних підрозділів виконавчого комітету Ніжинської міської ради, заступник головного лікаря по медичній частині центральної Ніжинської лікарні імені Миколи Галицького Олена Шейко, т.в.о.військового комісара Ніжинського об'єднаного міського військового комісаріату Ігор Нещерет, ПП «Омнібус», «Пассервіс», ЗМІ. На порядку денному був 4 проекти рішення та 4 проекти рішень подані на розгляд у робочому порядку, а також Різне:

1.Про відшкодування перевізникам за пільгове перевезення окремих категорій громадян автомобільним транспортом загального користування в м. Ніжині за квітень.

2.Про надання дозволу мешканцям міста на виготовлення за власні кошти проектно-кошторисної документації на підключення будинків приватного сектора до водопровідної мережі

3.Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради № 155 від 16 травня 2018 року «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради №116 від 19 квітня 2018 року «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів автомобільним транспортом»»

4.Про поповнення міського резерву медикаментів медицини катастроф для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

5.Про встановлення тарифу на послуги з водопостачання Спеціальному авіаційному загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту Державної служби України з надзвичайних ситуацій

6.Про затвердження висновків незалежних оцінок про вартість об’єктів міської комунальної власності.

7.Про результати роботи виконавчого комітету Ніжинської міської ради Чернігівської області VII скликання у першому півріччі 2018 року

8.Про виділення коштів на придбання квітів

9.Про затвердження акта комісіїз підготовки дорозгляду земельних спорів на території міста Ніжина (вул. Шевченка, провул. Ветеринарний.

10.Про надання дозволу приватному підприємству «Тепло-Енергія Плюс» на виготовлення проектно-кошторисної документації

11.Про організацію проведення медичної комісії у Ніжинському ОМВК для проведення навчальних зборів корпусу резерву третьої танкової бригади з 03 серпня по16 вересня 2018 року.

12.Про виділення коштів на придбання ритуального вінка.

Різне:

1.Про внесення змін до п.1 рішення виконавчого комітету №208 від 12.07.2018р. «Про надання дозволу мешканцям міста на виготовлення за власні кошти проектно-кошторисної документації на будівництво каналізаційної мережі від домоволодінь до існуючих мереж централізованого водовідведення міста».

2.Про розгляд листа Шершньової К.С., керівника БТЛ департаменту ПП «3С» від 19.07.2018р. щодо погодження проведення заходів компанії ПП «3С».

3.Про підготовку звернення до суб’єктів підприємницької діяльності щодо виконання вимог Податкового Кодексу стосовно сплати податку на доходи фізичних осіб і зарахування його до бюджету за місцем знаходження підприємств або відокремлених підрозділів.

Одне з питань порядку денного «Про відшкодування перевізникам за пільгове перевезення окремих категорій громадян автомобільним транспортом загального користування в м. Ніжині за квітень» щодо якого доповідала заступник начальника управління житлово-комунального господарства та будівництва Світлана Сіренко, зазначила що до них звернулися підприємства, які надають послуги по автоперевезенню пасажирів з листом-зверненням про якнайшвидший підрахунок пасажиропотоку та затвердження нових тарифів. Світлана Анатоліївна наголосила що надійшов лист від Чернігівського Національного Технологічного інституту, який має наміри розірвати договір з Ніжинським державним університетом ім.Миколи Гоголя, студенти якого здійснювали моніторинг пасажиропотоку в громадському транспорті міста Ніжина.

Директор «Пассервісу» Валентина Корабель наголосила що на підприємствах склалась дуже складна ситуація у зв'язку з затримкою виплат за пільгове перевезення та не підняттям тарифів за перевезення. Підприємства що надають послуги перебувають у кризовій ситуації, адже виросли ціни на закупівлю запчастин до автобусів. Тому підприємці звертаються з проханням якнайшвидшим переглядом тарифів в громадському транспорті.

Майже всі питання порядку денного прийнялись одноголосно лише одне відправлено на доопрацювання.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

26.07.2018