Чергове засідання виконавчого комітету

10 грудня у малій залі виконавчого комітету відбулося чергове засідання виконавчого комітету під головуванням міського голови Анатолія Лінника. У засіданні взяли участь радник міського голови Сергій Осадчий, керівники структурних підрозділів виконавчого комітету, начальники управлінь виконавчих органів ради та підприємці. До порядку денного було подано 2 проекта рішень та 6 - для розгляду у робочому порядку. Різне:

1. Про затвердження графіка з постачання гарячої води товариством з обмеженою відповідальністю «НіжинТеплоМережі» на 2019 рік.

2. Про звільнення земельних ділянок від тимчасових споруд малих архітектурних форм, які встановлені з порушенням вимог чинного законодавства України.

3. Про проект міського бюджету міста Ніжина на 2019 рік.

4.Про затвердження проектів перспективного розвитку Ніжинської об’єднаної територіальної громади.

5. Про визначення та обладнання тимчасових місць для розміщення друкованих матеріалів передвиборної агітації, затвердження переліку таких місць на території Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади.

6. Про організацію проведення конкурсів з перевезення пасажирів на автобусному маршрутів загального користування.

7. Про доповнення додатків 1-6 до рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради від 30.08.1918р. № 278 «Про затвердження списків учнів закладів загальної середньої освіти на харчування за кошти міського бюджету у 2018-2019 н.р.».

8. Про надання дозволу на зняття коштів.

Начальник фінансового управління Людмила Писаренко ознайомила присутніх з основними показниками міського бюджету міста на 2019 рік. Людмила Віталівна зазначила, що це перший бюджет об'єднаної територіальної громади, до якого буде входити бюджет Кнашівської територіальної громади. Формування доходів бюджету міста проведено за рахунок доходів, що визначені ст. 64, 69¹, 71 Бюджетного кодексу України, базової дотації та субвенцій із державного бюджету. Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» з державного бюджету передбачено базову дотацію в сумі 13 410,6 тис. грн. Субвенції прогнозуються по загальному фонду в сумі 355 874,4 тис. грн., в тому числі освітня субвенція – 82 345,7 тис. грн. та медична субвенція – 51 217,5 тис. грн. Доходи загального фонду бюджету міста Ніжина на 2019 рік (без трансфертів) обраховані з урахуванням вимог Бюджетного та Податкового кодексів України в сумі 278 087,1 тис. грн., в порівнянні із очікуваними надходженнями на 2018 рік збільшено на 18,8% (44 041,7 тис. грн.), спеціального фонду – 14 128,5 тис. грн. Спеціальний фонд міського бюджету становить 14 128,5тис. грн., який сформували такі види надходжень як: власні надходження бюджетних установ – 9 980,84 тис. грн.;екологічний податок – 447,7 тис.грн.;бюджет розвитку – 3 700,0 тис.грн., який складається із надходження коштів пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту – 200,0 тис. грн., коштів від продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення – 3 300,0 тис. грн. та надходжень від відчуження майна, яке належить АРК та майна, що знаходиться у комунальній власності – 200,0 тис. грн.

У «Різному» розглянули:

1.Відповідь депутата Верховної Ради О. Кодоли на звернення виконавчого комітету Ніжинської міської ради щодо проекту Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо безперебійного постачання електричної енергії суб’єктам господарювання, що надають комунальні послуги та коригування тарифів на комунальні послуги» № 9406 від 14.12.2018р. В якому йшлося про те, що при прийнятті вказаного проекту закону буде враховано позицію виконавчого комітету Ніжинської міської ради.

2.Пропозицію Євгена Луняка щодо організації та проведення «ланцюга єдності» від парку Шевченка до площі Івана Франка під час відзначення Дня Соборності у місті Ніжині 22 січня. Міський голова надав протокольне доручення для організації виконання даної пропозиції управлінню освіти та управлінню культури і туризму.

3. Пропозицію Юрія Римського щодо можливості підняття прапора військово-морських сил України в знак підтримки полонених українських моряків.

Всі подані проекти рішень на засідання виконавчого комітету були детально обговорені та прийняті.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

10.01.2019