Щотижнева комунальна нарада

10 січня у малій залі Ніжинської міської ради відбулась чергова щотижнева нарада під керівництвом першого заступника міського голови Григорія Олійника з керівниками підприємств та установ міста, що опікуються житлово-комунальним господарством. Також на засіданні був присутній інвестиційний відділ виконавчого комітету Ніжинської міської ради.

Традиційно на початку наради розглядалися звернення громадян: старший будинку № 12 по вул. Успенська підняв питання стосовно ремонту лічильників теплопостачання. Надані роз’яснення та доручення стосовно вирішення даної проблеми, звернення залишено на контролі.

Вкотре Григорій Миколайович підняв тему реформування житлового сектору і переходу на нові форми управління та наголосив: «Ми розпочинаємо процедуру повного інформування населення щодо реформування житлового сектору. Визначені посадові особи, які займатимуться даним напрямком, вестимуть консультативну роботу щодо організації створення ОСББ, статистичні дані по лінії ЖКГ, координуватимуть дії та направлятимуть ініціативні групи щодо організації формування ОСББ».

Європейський Союз та Програма розвитку ООН (ПРООН) запустили дворічний проект «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень» з метою стимулювати та підтримати створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) у всіх 24 областях України. ЄС надає фінансування розміром 4 млн євро в межах Програми підтримки енергоефективності для України (EE4U). Відкривається платформа для реєстрації ініціативних груп мешканців багатоповерхових будинків, що бажають створити ОСББ та взяти участь у Проекті ЄС/ПРООН "HOUSES". Всі активні мешканці багатоповоперхівок мають право організуватися та зареєструватися на платформі. Це шанс отримати підримку та супровід у створенні ОСББ, а потім у впровадженні енергоефективних заходів у будинку. За детальною інформацією звертатися у кабінет 9Б за адресою площа ім. І. Франка, 1, м. Ніжин або за тел. 7-14-85.

Завершуються обговорення питання правил благоустрою. Проект правил благоустрою розміщено на офіційному сайті Ніжинської міської ради, або можна перейти за посиланням: http://nizhynrada.gov.ua/announcement/314/obgovorennya-regulyatornogo-akta.html

Керівники комунальних підприємств прозвітували по питанням роботи комунальних служб.

В ході засідання були розглянуті протокольні доручення з попередніх нарад та надані нові.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

10.01.2019