Чергове засідання виконавчого комітету

28 лютого у малій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулося засідання виконавчого комітету під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник. У засіданні взяли участь радник міського голови Сергій Осадчий, керівники структурних підрозділів та виконавчих органів виконавчого комітету.

На порядок денний було винесено 3 проекти рішень та 5 проектів, подані у робочому порядку та Різне:

1.Про наданнядодатковихпільгз оплати житлово-комунальнихпослугсім'ямзагиблихвійськовослужбовців.

2. Про внесення змін до п.1.4, 1.4.1 рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради від 11.10.2018року № 332 «Про надання дозволу на переобладнання, перепланування у будівлях та оформлення технічної документації».

3. Про створення Координаційної ради з гендерних питань, проблем сім’ї, запобіганнята протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, торгівлі людьми при виконавчому комітеті Ніжинської міської ради та затвердження її складу.

4. Про тимчасове призначення перевізника для виконання перевезень на автобусному маршруті загального користування №11,12,13.

5. Про затвердження подання щодо внесення змін адрес приміщень для голосування та адрес приміщень дільничних виборчої комісії утворених на постійній основі в м. Ніжині № 740930 та № 740933.

6.Про коригування тарифу на послугу з централізованого водопостачання Спеціальному авіаційному загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту Державної службиУкраїни з надзвичайних ситуацій.

7.Про розгляд матеріалів опікунської ради.

8.Про розгляд матеріалів комісії з питань захисту прав дитини.

На затвердження виконавчого комітету був поданий проект рішення «Про створення Координаційної ради з гендерних питань, проблем сім’ї, запобіганнята протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, торгівлі людьми при виконавчому комітеті Ніжинської міської ради та затвердження її складу». Координаційна рада буде займатися оперативною координацією заходів з питань сім’ї, гендерноїрівності, демографічногоро звитку, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми в Ніжинській міській об’єднаній територіальній громаді та надання відповідної допомоги. А також - сприяти формуванню позитивного ставлення до сім’ї, відповідального батьківства, відродженню національних сімейних цінностей, утвердженню рівних прав і можливостей жінок та чоловіків в усіх сферах життєдіяльності суспільства, запобігання соціальному сирітству; інших питань, які відповідно до чинного законодавства розглядаються органом опіки та піклування. Займатися розглядом питань, які стосуються сімейної політики, зокрема питань щодо домашнього насильства, сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, тощо.

Під час розгляду проекта рішення «Про затвердження подання щодо внесення змін адрес приміщень для голосування та адрес приміщень дільничних виборчої комісії утворених на постійній основі в м. Ніжині №740930 та № 740933» начальник відділу ведення Державного реєстру виборців Олег Ярмак зазначив, що потрібно змінити адресу приміщення для голосування та адресу приміщення дільничної виборчої комісії утвореної на постійній основі № 740930 з вул. Шевченка 168, на вул. Шевченка 111 та приміщення дільничної виборчої комісії утвореної на постійній основі № 740933 з вул. Незалежності 42 на вул. Незалежності 5А. Прийняття даного рішення необхідне для приведення до актуального стану опису меж виборчих дільниць. Зміна приміщень виборчих дільниць на постійній основі передбачається через невідповідність до технічних умов проведення виборчого процесу. Нові адреси та приміщення, які будуть використовуватись для роботи виборчих дільниць визначені на основі отриманої інформації від адміністрації навчального закладу. Прийняття даного рішення стане основою на підставі якого Центральна виборча комісія прийме рішення про зміни адрес приміщень для голосування та адрес приміщень дільничних виборчої комісії утворених на постійній основі в м. Ніжині № 740930 та № 740933.

У «Різному» члени комісії розглянули клопотання заявника щодо надання дозволу на проведення 10-денного курсу реабілітації на базі Центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Віра» Ніжинської міської ради Чернігівської області, оскільки за місцем проживання відсутній фахівець. Під час розгляду головуючий зазначив, що потрібно надати необхідний пакет документів про підтвердження лікування, згоду масажиста та директора закладу на надання таких послуг. Клопотання було підтримано одноголосно. Всі проекти рішень розглянуто та підтримано.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

28.02.2019