Пленарне засідання чергової 52 сесії Ніжинської міської ради

27 лютого відбулося пленарне засідання чергової 52 сесії Ніжинської міської ради VII скликання під головуванням секретаря міської ради Валерія Салогуба. В засіданні взяли участь 25 зареєстрованих депутатів міської ради сьомого скликання, перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, заступник міського голови Ігор Алєксєєнко, керуючий справами виконавчого комітету Сергій Колесник, радник міського голови Сергій Осадчий, керівники комунальних підприємств, структурних підрозділів та виконавчих органів міської ради, жителі міста та ЗМІ.

На початку засідання сесії секретар міської ради Валерій Салогуб представив присутнім нового депутата IV скликання Ніжинської міської ради Олену Тунік, так як Юрій Галата за власним бажанням склав свої повноваження. Вона була наступною за черговістю у виборчому списку від партії «УКРОП». Олена Олександрівна підписала присягу депутата та отримала депутатське посвідчення. В свою чергу Валерій Володимирович від депутатського корпусу побажав новій обраниці плідної праці на користь громади.

На порядок денний було винесено 43 проекти рішення міської ради, а також різне.

Начальник Ніжинського відділу поліції Володимир Бойко під час свого звіту про роботу відділу поліції за 2018 рік зауважив, що працівниками вживались вичерпні заходи, спрямовані на служіння громади шляхом забезпечення прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримання публічної безпеки і порядку. Навів статистичні дані щодо результатів розслідування окремих кримінальних проваджень. Зазначив, що зменшилася кількість розбійних нападів в місті, за рахунок складання адміністративних протоколів за рах-унок чого до міського бюджету надійшло 962 тис. гривень. Після виступу Володимира Анатолійовича депутати мали змогу поставити запитання, які стосувалися кримінногенної ситуації в поточному році, виявлення фактів порушень дорожньої безпеки, розкриття крадіжок тощо.

Одноголосно депутати міської ради підтримали проекти рішення «Про утворення консультативно-дорадчого органу Молодіжна рада Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади», розроблений для розв’язання проблем, пов’язаних з активізацією участі молоді у соціальному, культурному та громадському житті Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади. Надалі молодіжна рада зможе брати участь у розробці проектів рішень міської та її виконавчого комітету, матиме змогу готувати інформаційні й аналітичні матеріали, вести моніторинг виконання міських програм, що стосуються молодіжної політики, відстоюватиме молодіжні інтереси, координуватиме діяльність молодіжних організацій та проводитиме просвітницьку роботу. Новостворений орган матиме постійний зв'язок з міською радою, обіцяє генерувати нові, свіжі ідеї задля успішної молодіжної політики в місті.

Завдяки плідній співпраці депутатів та попередньому обговоренню на профільних депутатських комісіях сесія завершила роботу, розглянувши всі питання порядку денного.

Детальніше з рішеннями можливо ознайомитися за посиланням: http://www.nizhynrada.gov.ua/article/143/rshennya-msko-radi.html.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

27.02.2019