Чергове засідання виконавчого комітету

Сьогодні у малій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулося засідання виконавчого комітету під головуванням міського голови Анатолія Лінника. У засіданні взяли участь заступник міського голови Сергій Дзюба, радник міського голови Сергій Осадчий, керівники структурних підрозділів та виконавчих органів раду. На порядку денному було 2 проекти рішення та 7 подані для розгляду у робочому порядку:

1.Про відзначення Подяками виконавчого комітету Ніжинської міської ради.

2.Про визначення головного розпорядника Покровського ярмарку та розміру плати за участь суб’єктів підприємницької діяльності у «Ніжинському Покровському ярмарку – 2019».

3.Про виконання бюджету міста Ніжина за І півріччя 2019 року.

4.Про нагородження Почесною грамотою виконавчого комітету Ніжинської міської ради.

5.Про відзначення з нагоди Дня будівельника.

6.Про продовження строку перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя.

7.Про проведення ярмарку, визначення головного розпорядника та розміру плати за участь суб’єктів підприємницької діяльності у ярмарку.

8.Про фінансування видатків, пов’язаних з нагородженнями Подякою виконавчого комітету Ніжинської міської ради.

9.Про фінансування заходів міської програми розвитку культури, мистецтва і охорони культурної спадщини.

Під час розгляду проекту рішення «Про визначення головного розпорядника Покровського ярмарку та розміру плати за участь суб’єктів підприємницької діяльності у «Ніжинському Покровському ярмарку – 2019»» були обговорені пропозиції щодо розміщення атракціонів у парку ім. Шевченка. Міський голова зазначив, що в даній зоні відпочинку не повинна проводитись торгівля шашликами та алкогольними напоями, адже парк – це культурне місце для відпочинку, де завжди перебуває багато дітей. Всі пропозиції будуть розглянуті на черговому засіданні ярмаркому, яке відбудеться 16 серпня.

Начальник фінансового управління Людмила Писаренко проінформувала щодо стану виконання бюджету за І півріччя 2019 року: про виконання плану доходів, про виконання бюджету міста Ніжина по видатках та про використання коштів бюджету розвитку. Розгляд даного рішення є обов’язковим перед засіданням сесії Ніжинської міської ради.

Розглянувши клопотання т. в. о. голови правління приватного акціонерного товариства «Ніжинський цегельний завод» Юрченко О. О., члени виконавчого комітету підтримали рішення «Про нагородження Почесною грамотою виконавчого комітету Ніжинської міської ради» та вирішили нагородити Почесною грамотою Мусієнка Анатолія Івановича, голову правління приватного акціонерного товариства «Ніжинський цегельний завод» з нагоди 75-річчя від дня народження. Анатолій Валерійович зазначив, що Анатолій Мусієнко - відома людина не тільки в Ніжині, а й поза його межами, а Ніжинський цегельний завод – є єдиним в Чернігівській області, який виготовляє цеглу.

З метою сприяння розвитку народних традицій, відродження свят, виконавчий комітет міської ради підтримав проект рішення «Про проведення ярмарку, визначення головного розпорядника та розміру плати за участь суб’єктів підприємницької діяльності у ярмарку» та вирішив організувати з 07 серпня 2019 року по 30.09.2019 р. проведення ярмарку з продажу овочевої продукції та фруктів по набережній Вороб’ївська, 1 а. В даному рішенні прописується порядок організації ярмарку, визначення головного розпорядника та розміру плати за участь суб’єктів підприємницької діяльності.

Завершуючи засідання Анатолій Лінник та в.о. старости Кунашівського старостинського округу Любов Пелехай запросили всіх бажаючих взяти участь у святкуванні Дня села Кунашівка, яке відбудеться 10 серпня о 11.00 год біля сільського клубу.

Начальник сектора інформаційно-аналітичної роботи

відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю Катерина Симоненко

06.08.2019