Чергове засідання виконавчого комітету

Сьогодні у малій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулося засідання виконавчого комітету під головуванням міського голови Анатолія Лінника. У засіданні взяли участь радник міського голови Сергій Осадчий, керівники структурних підрозділів виконавчого комітету, начальник УЖКГ та Б Анатолій Кушніренко, представник МБТІ та ЗМІ. На порядку денному було 4 проекти рішень та 6 подані для розгляду у робочому порядку. Різне:

1.Про надання дозволу на оформлення технічної документації на збудовані гаражі, перепланування, переобладнання у квартирах м.Ніжина.

2.Про внесення змін у додаток 1 до рішення виконавчого комітету від 22 березня 2018 року №84 «Про надання повноважень щодо складання протоколів про адміністративні правопорушення».

3.Про видачу дублікату свідоцтва про право власності на об’єкт нерухомого майна в м.Ніжині.

4.Про затвердження Положення про Комітет з управління впровадження Стратегії розвитку Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади до 2027 року.

5.Про фінансування заходу з нагоди відзначення Дня підприємця.

6.Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради від 06 серпня 2019 року №241 «Про визначення головного розпорядника Покровського ярмарку та розміру плати за участь суб’єктів підприємницької діяльності у «Ніжинському Покровському ярмарку – 2019».

7.Про Про затвердження акту комісії з підготовки до розгляду земельних спорів на території міста Ніжина (вул.Липіврізька).

8.Про затвердження рішення комісії виконавчого комітету Ніжинської міської ради з питань формування пропозиції з використання у 2019 році субвенції з державного бюджету на придбання житла та приміщень для розвитку сімейних форм виховання, наближених до сімейних та на забезпечення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа або призначення їм грошової компенсації, оформлене протоколом №1 від 15.08.2019р.

9.Про надання дозволу управлінню житлово-комунального господарства та будівництва на виготовлення проектно-кошторисної документації.

10.Про розповсюдження інформаційно-презентаційних матеріалів.

Різне:

1.Про розгляд листа – клопотання щодо оголошення Подяки голови Чернігівської обласної державної адміністрації Єцкалу Володимиру Івановичу.

2.Про розгляд листа - клопотання щодо оголошення Подяки голови Чернігівської обласної державної адміністрації Дереки Віталія Васильовича.

3.Про розгляд листа виконавчого комітету Ніжинської міської ради до президента України В.Зеленського щодо розподілу у 2019 роцісубвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів соціально-економічного розвитку окремих територій.

Проетки рішень «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради від 06 серпня 2019 року №241 «Про визначення головного розпорядника Покровського ярмарку та розміру плати за участь суб’єктів підприємницької діяльності у «Ніжинському Покровському ярмарку – 2019» доповіла начальник відділу економіки Тетяна Гавриш, яка зазначила, що враховуючи рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради від 12 вересня 2013 р. № 367 «Про затвердження Положення про проведення Ніжинського Покровського ярмарку», головним його розпорядником визначено КП «Комунальний ринок». 19 серпня 2019 року надійшов лист від розпорядника ярмарку, в якому зазначено клопотання про збільшення та зменшення розміру плати за участь суб’єктів підприємницької діяльності у «Ніжинському Покровському ярмарку – 2019» (найбільш привабливі та наймеш привабливі місця №291-329).

Проект рішення «Про затвердження Положення про Комітет з управління впровадження Стратегії розвитку Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади до 2027 року» захищав начальник відділу інвестиційної діяльності та розвитку інфраструктури Денис Ворона, який зазначив що була затверджена Стратегія розвитку Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади до 2027 року (рішення НМР від 26 червня 2019 року №6-56/2019) і для її виконання необхідно створити та затвердити персональний склад Комітет з управління та впровадження, а також затвердити основні завдання та цілі. Комітет з управління впровадженням Стратегії розвитку Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади до 2027 року - є консультативно-дорадчим органом, метою якого є забезпечення проведення моніторингу та оцінки реалізації Стратегії розвитку ніжинської громади. Основними завданнями Комітету є:

1.Стимулювання реалізації і моніторинг виконання Стратегії розвитку в цілому та окремих її цілей і завдань з відстеженням виконання кожного завдання, відповідної операційної і стратегічної цілі.

2.Надання інформації і рекомендацій для прийняття рішень про розподіл ресурсів для досягнення цілей і завдань Стратегії розвиту чи їх коригування.

3.Висвітлення процесу реалізації Стратегії розвитку у засобах масової інформації та на офіційній веб-сторінці Ніжинської міської ради.

4.Підготовка щорічних аналітичних звітів щодо стану виконання Стратегії розвитку.

Всі інші подані проекти рішень на засідання виконавчого комітету були детально обговорені та прийняті.

начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю А.Шведун

22.08.2019