День інформації «Незгасна пам’ять Небесної сотні»

До дня вшанування Героїв Небесної сотні у центральній міській бібліотеці відбувся День інформації «Незгасна пам’ять Небесної сотні», який підготували центральна міська бібліотека та шкільна бібліотека ЗОШ №10 для учнів цієї школи.

Під час заходу присутні переглянули трагічні фрагменти документальної хроніки про події на Майдані та прослухали пісні «Пливе кача по Тисині», «Небесна сотня», «Повертайся живим».

Хвилюючою була розповідь учасника Майдану Самсонюка Петра Григоровича, який був запрошений на захід. Учні з цікавістю слухали гостя і ставили йому безліч запитань.

Згадали і Героя Небесної сотні з Ніжинщини Віктора Орленка, який похований у селі Талалаївка Ніжинського району та ніжинців, які загинули в АТО: Сергія Рябуху, Ігора Горбенка, Віктора Македона, Олексія Шепелюка, Дениса Яковенка, Руслана Ткаченка, Тахіра Баширова, Олега Бикова, Леоніда Москотіна, Руслана Редькіна, Олександра Лисиченка, Володимира Михайлика.

Пам’яті героям Небесної сотні присвятила власний вірш учениця 11-А класу Оксана Леміш, вона ж прочитала його.

Провідний бібліограф ЦБС Любов Гусєва представила книжкову виставку «А сотню вже зустріли небеса».

Після закінчення заходу всі присутні вшанували пам’ять загиблих біля пам’ятного знаку«Герої не вмирають» покладанням квітів та запаленими свічками. Нехай світло запаленої свічки буде пам’яттю тим, хто навічно пішов у життя – наголосили присутні.

19.02.2016