Зустріч учнів гімназії №16 з воїном АТО

У гімназію №16 завітав колишній воїн АТО Радченко Сергій Володимирович. Корінний ніжинець, народився у травні 1977 року. Випускник ЗОШ № 7. У 1993 році закінчив ПТУ №35. Завжди мріяв про вищу освіту і тому вступив до НДУ, який закінчив у 2007 році. За спеціальністю Сергій Володимирович соціальний педагог. Мирна професія, любов до дітей ─ непогані передумови безхмарного майбутнього. Але доля розпорядилася по-своєму.

Як справжній патріот своєї держави, Сергій не міг бути осторонь тих подій, які розпочалися в Україні в 2013 році. Йому довелося відстоювати інтереси свого народу, його право на свободу, на мир, право бути незалежними, право на вільне життя прийдешніх поколінь. Воював у Луганській, Донецькій областях, під Дебальцево. Поранення отримав, захищаючи Углегірськ. За самовідданість, героїзм і відвагу у боротьбі з ворогом Сергій Володимирович нагороджений медаллю «Захисник Вітчизни».

Цікаво, змістовно, у теплій обстановці пройшла зустріч учнів із воїном. Свою розповідь-спогад Радченко С.В. підкріплював фотографіями з навчального пункту в військовій частині «Десна» та з місць, де довелося воювати. Без усякого сумніву, мине зовсім небагато часу й про наших захисників будуть знімати кінофільми, писати вірші… Бо вони – справжні герої, які у нерівному двобої з терористами, російськими найманцями протиставили їм свій патріотизм, відповідальність, безмежну любов до Батьківщини. І саме за це їм наша людська вдячність і низький уклін.Учні щиро дякували воїну за те, що забуваючи про страх, про біль, про небезпеку, він, як і всі інші, піднялися на боротьбу з ворогом.

В.П. Ільченко.

19.02.2016