До оздоровлення дітей у 2017 році готові!

1 червня 2017 року за ініціативою Тристоронньої соціально-економічної ради на базі Ніжинської міської ради відбулася нарада Управління Держпродспоживслужби в м. Ніжині під головуванням заступника голови – керівника апарату Чернігівської обласної державної адміністрації – Романової Наталії Андріївни, яка була присвячена готовності до оздоровчої кампанії дітей 2017 року.

Під час свого виступу особливу увагу Романова Н.А. приділила питанню безпечного перебування дітей у оздоровчих закладах, забезпечення повноцінного відпочинку та оздоровлення дітей.

Виконуючий обо’язки начальника головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області – Чаплієв С.О. доповів про якість та безпечність харчових продуктів, наявність експортних висновків на продукти харчування, попередження виникнення гострих кишкових інфекційних хвороб.

Виконуючим обов’язки начальника управління Держпродспоживслужби в м. Ніжині Рафальським В.С було висвітлено питання дотримання вимог санітарного законодавства, підготовки дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, недопущення виникнення харчових отруєнь, гострих кишкових інфекційних захворювань. З цією метою перед початком оздоровчої кампанії Управлінням Держпродспоживслужби в м. Ніжині перевірено 19 дитячих закладів оздоровлення і відпочинку (пришкільні майданчики та 1 позаміський заклад оздоровлення та відпочинку ім. Я.П.Батюк

У нараді взяли участь: голова Тристоронньої соціально-економічної радиПанченко Олександр Григорович, начальник Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Соколов Олександр Віталійович,голова Територіального форуму профспілкових організацій Чернігівської області Павленко Сергій Миколайович, голова Чернігівської обласної громадської організації «Захист прав трудящих» Ляхович Мирослав Степанович, заступник міського голови Алєксєєнко Ігор Володимирович, т.в.о. начальника управління освіти Ніжинської міської ради Понамаренко Надія Олексіївна, керівництво дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Учасники наради також дійшли згоди щодо необхідності проведення активнішої інформаційно-роз’яснювальної роботи з батьками та дітьми стосовно правил гігієни та правил поведінки під час травмування, укусів тварин і комах.

Під час наради було прийнято ряд рішень, серед яких: створити комісії у складі представників профспілок, громадських організацій, органів місцевого самоврядування та органів державної влади з метою здійснення моніторингу ситуації з оздоровлення та відпочинку дітей протягом оздоровчого періоду; необхідність вжиття заходів щодо профілактики виникнення гострих кишкових інфекцій, харчових отруєнь, отруєнь грибами та дикорослими рослинами, хімічними речовинами, а також дитячого травматизму та здійснити дієвий контроль за роботою харчоблоків, організацією харчування, дотриманням температурного режиму в приміщеннях, фізичним вихованням і загартовуванням дітей, дотриманням фізіологічних норм навантаження при проведенні спортивних змагань і трудової діяльності у закладах оздоровлення для дітей.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

За матераілами Управління Держпродспоживслужби в м. Ніжині

06.06.2017