До уваги отримувачів субсидії!

Відповідно до Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 (зі змінами), житлова субсидія розраховується на всіх членів домогосподарства. До складу домогосподарства включаються особи, що зареєстровані і фактично проживають в житловому приміщенні (будинку), на яких розраховуються соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування і доходи яких враховуються під час призначення житлової субсидії.

Водночас житлову субсидію може бути призначено без урахування осіб, які зареєстровані, але фактично не проживають за місцем реєстрації.

У таких випадках субсидія призначається за рішенням комісії. Для прийняття обґрунтованого рішення Комісією управління може запропонувати громадянину подати додаткові документи, що підтверджують фактичне місце проживання/роботи/перебування зареєстрованих осіб, які не проживають за місцем реєстрації.

Такими підтверджуючими документами можуть бути, зокрема, довідка, що підтверджує місце перебування особи на території іншої адміністративно-територіальної одиниці у зв’язку з роботою, лікуванням, навчанням, довготривалим відрядженням, відбуванням покаранням; довідка про оплату житлово-комунальних послуг в іншому житловому приміщенні (будинку); договір оренди житла в іншому місці; акт житлово-експлуатаційної організації про фактично проживаючих, в тому числі без реєстрації, осіб; акт обстеження матеріально-побутових умов проживання, складений селищною, сільською або міською радою про фактично проживаючих, в тому числі без реєстрації, осіб.

Позитивне рішення Комісією не можуть бути прийняті щодо виключення із складу домогосподарства членів однієї сім’ї, а також непрацюючих працездатних осіб, які (за яких) не сплатили єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі, не меншому ніж мінімальний, сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії, і які перебували за кордоном сукупно більше 60 днів.

Управління праці та соціального захисту населення

Ніжинської міської ради Чернігівської області

23.09.2019