Відбулося засідання земельної комісії

23 вересня відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань земельних відносин, будівництва, архітектури, інвестиційного розвитку міста та децентралізації під головуванням Андрія Деркача. У засіданні взяли участь секретар міської ради Валерій Салогуб, керівники відділів виконавчого комітету Ніжинської міської ради.

На порядок денний було винесено земельні питання, серед яких проекти рішень, що на минулому засіданні земельної комісії були відправлені на доопрацювання:

1.Про внесення в перелік земельних ділянок несільськогосподарського призначення, що підлягають продажу власникам об’єктів нерухомого майна, розміщеного на цих ділянках.

2.Про внесення в перелік земельних ділянок несільськогосподарського призначення, що підлягають продажу власникам об’єктів нерухомого майна, розміщеного на цих ділянках.

3.Про поновлення договорів оренди земельних ділянок, внесення змін, надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та на виготовлення технічної документації із землеустрою, надання земельних ділянок суб’єктам господарювання фізичним особам.

4.Про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою, про надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки та зміни цільового призначення, внесення зміни в рішення міської ради.

5.Про затвердження технічної документації із землеустрою та надання у приватну власність, про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність.

6.Про надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність та в користування на умовах оренди.

7.Про надання згоди на виготовлення технічної документації із землеустрою, припинення права постійного користування земельними ділянками, припинення дії договору оренди землі, надання в оренду земельних ділянок юридичним особам.

8.Про надання дозволів та згоди на виготовлення проектів землеустрою та технічної документації, погодження технічної документації із землеустрою, припинення права користування земельними ділянками, надання земельних ділянок юридичним особам.

9.Про надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою та технічної документації, затвердження проектів землеустрою, погодження поділу земельних ділянок юридичним особам.

10.Про надання дозволу Товариству з обмеженою відповідальністю «ВЕРТІКС-МОЛЛ»,(код ЕДРПОУ-40369943) на реструктуризацію нарахованої суми збитків за користування земельною ділянкою площею 3,0156 га за адресою: м. Ніжин, вул. Шевченка,174, без оформлення правовстановлюючих документів.

11.Про надання дозволу Товариству з обмеженою відповідальністю «ВЕРТІКС-МОЛЛ»,(код ЕДРПОУ-40369943) на реструктуризацію нарахованої суми збитків за користування земельною ділянкою за адресою: м. Ніжин, вул. Шевченка,174, площею 3,0156 га без правовстановлюючих документів.

Всі проекти рішень були повторно детально розглянуто депутатами, заслухані пояснення керівників відповідальних структурних підрозділів виконавчих органів ради, а також рекомендовано для винесення на розгляд чергової 60 сесії міської ради, яка відбудеться 25 вересня о 10-00 год у великому залі Ніжинської міської ради. Деякі питання відправили на доопрацювання у зв’язку з рядом суперечливих моментів, які виникли під час розгляду.

Начальник сектора інформаційно-аналітичної роботи

відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю Катерина Симоненко

23.09.2019