Дорогі ніжинці!

Цього дня ми відзначаємо сумну дату – День пам’яті Чорнобильської трагедії. Весняної ночі 26 квітня 1986 сталась страшна аварія на Чорнобильській атомній електростанції.

«Мирний атом» за лічені секунди змінив життя мільйонів людей та перетворив частину українського Полісся на зону відчуження, ізолювавши її від усього світу.

Чорнобиль – це, передусім, великий людський біль і трагедія, бо він забрав життя сотень тисяч людей і залишив назавжди згадку про себе майже в кожній українській родині.

Із щемом у серці ми вкотре згадуємо усіх, хто пішов у вічність, приборкуючи ядерну стихію. Вічна їм пам'ять.

Дорогі ніжинці!

Історія України тепер назавжди пов’язана з подоланням наслідків Чорнобильської катастрофи, з історіями людей, що постраждали від цього страшного лиха. Кажуть, час гоїть рани, але чорнобильські й через роки болять. Не стерти з пам’яті імена мужніх добровольців — пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які зупинили смертельну ланцюгову реакцію.

Давайте низько схилимо голови перед тими, хто віддав своє життя в боротьбі з Чорнобильською трагедією.

Щиросердно дякуємо Вам, шановні ліквідатори, за подвиг, відвагу, патріотизм і мужність та бажаємо міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди. Хай завжди поруч з Вами буде людська подяка за Ваші добрі справи!

Нехай залишиться в минулому й ніколи не повториться жах Чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир та спокій.

З повагою, міський голова Анатолій Лінник і секретар міської ради Валерій Салогуб

26.04.2020