"Кручайлик" включений в Програму Президента "Велике будівництво"

22 квітня відбулась онлайн нарада щодо програм та проектів «Великого будівництва» за участі першого заступника голови Чернігівської обласної державної адміністрації Віталія Загайного та представників Ніжинської, Менської, Прилуцької, Сосницької, Корюківської ОТГ. Від Ніжинської міської ОТГ в нараді взяли участь начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва Анатолій Кушніренко, радник міського голови Сергій Осадчий та начальник сектора інвестиційної діяльності та енергоефективності відділу економіки та інвестиційної діяльності Тетяна Плетньова.

01 березня стартувала Програма Президента “Велике будівництво”. В рамках програми проводитиметься масштабне будівництво та капітальний ремонт шкіл, дитячих садків, приймальних відділень лікарень, стадіонів та доріг по всій країні. Мінрегіон розподіляє 5,2 млрд гривень ДФРР між областями відповідно до планів будівництва на 2020 рік. Велике будівництво — це нові робочі місця для людей та якісна інфраструктура вже цього року. До кінця року планується будівництво мінімум 100 садків, 100 шкіл, 100 стадіонів та щонайменше 4 тис. км доріг по всій Україні. У 2020 році на Чернігівську область уряд виділив 142 мільйони гривень на ремонт лікарень, шкіл та інших інфраструктурних об’єктів. В рамках даного проєкту на Чернігівщині побудують чи реконструюють 5 шкіл, 5 дитячих садочків та 5 спортивних споруд.

У перелік проектів "Великого будівництва" включений проект Ніжинської міської ОТГ «Реконструкція приміщень ЗОШ І ст. № 8 з метою відкриття закладу дошкільної освіти (дитячий садок) № 8 "Кручайлик" Ніжинської міської ради», який здійснюється за кошти міського бюджету. Під час наради Анатолій Кушніренко прозвітував про стан виконання ремонтних робіт по реконструкції приміщень майбутнього дитячого садка, проінформував про хід виконання ремонтних робіт в головній будівлі дитячого закладу, прилеглої території та харчоблоку.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю, Катерина Симоненко

22.04.2020