Фестиваль краси та здоров’я

10 статуеток кращим тренерам року, 40 статуеток кращим спортсменам року, 150 медалей та грамот переможцям та призерам змагань, 21 спортивний кубок командам призерам змагань та 250 дипломів і грамот було вручено кращим з кращих на першому фестивалі спорту, краси та здоров’я.

У неділю в Ніжині відбувся перший фестиваль спорту, краси та здоров’я. Міський стадіон «Спартак» люб’язно відчинив двері всім любителям спорту, здорового способу життя, вболівальникам. На стадіоні зібралася спортивна еліта міста. Свято розпочалося о дванадцятій і закінчилося після п’ятої вечора.

На урочисте відкриття фестивалю завітали міський голова Анатолій Лінник, народний депутат України Олександр Кодола, секретар міської ради Валерій Салогуб, депутати міської ради. У вітальному слові міський голова Анатолій Лінник відзначив спортивний потенціал міста. Серед спортивної еліти є і чемпіони світу. Ніжинські спортсмени з гордістю відстоюють честь міста на різноманітних престижних змаганнях, посідаючи призові місця на п’єдесталі пошани.

Привітав ніжинців зі святом спорту і здоров’я народний депутат Олександр Кодола, побажав спортсменам досягти олімпійських вершин. Ігор Лифар, директор обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», привітав ніжинців зі святом, побажав їм завжди бути першими на змаганнях. Начальник відділу з питань фізичної культури та спорту Павло Глушко зазначив, що це перший фестиваль в Ніжині, який, сподівається, стане традиційним.

Спортивні досягнення ніжинців відомі далеко за межами України. Цього дня древнє місто отримало відразу двох рекордсменів, імена яких занесено до Книги рекордів України.

Під гучні аплодисменти глядачі та спортсмени зустрічали водія Анатолія Грищинського, якому 96 років і 3 місяці. Він рекордсмен у номінації «Водій найповажнішого віку». Сертифікат йому вручив представник Національного реєстру рекордів України Віталій Зорін.

Як говорить Анатолій Олександрович, водійське посвідчення він отримав у дев’ятнадцять років. Був шофером під час Великої Вітчизняної війни. Крутив кермо Зісів, Студебеккерів, полуторок. У мирний час закінчив університет, захистив дисертацію, має ступінь кандидата економічних наук.Тривалий час керував українським «Запорожцем», нині на «ДЕУ».

Заявку на дві з половиною тисячі присідань протягом години подав студент Ніжинського університету Костянтин Мухомадєєв. Проте перевищив свій результат. За годину під пильним наглядом представника Національного реєстру рекордів України він присів 3020 разів. У короткому інтерв’ю Костя зазначив, що рекорд присвячує мамі та рідному місту. Довго тренувався, довелося шукати спонсора, аби мати можливість встановити рекорд. Протягом години мама пильно стежила за сином і вірила, що він обов’язково стане рекордсменом. Костя не підвів ні маму, ні численних вболівальників, які хвилювалися за земляка. Так в Ніжині народилося напередодні Дня міста два рекордсмени. Один - літній досвідчений науковець, автомобіліст, інший - зовсім юний, який має мету і впевнено до неї йде.

На стадіоні проходило справжнє спортивно-театралізоване дійство. В естафеті змагалися учні загальноосвітніх шкіл міста. Бажаючі могли позмагатися зі стрільби з лука. На волейбольній площадці проходив турнір з волейболу, баскетболу, на який завітали команди з Сумської, Київської та Чернігівської областей.

Глядачі з задоволенням дивилися показові виступи дзюдоїстів, велосипедистів, ракетомоделістів, каратистів, борців, гімнастів. На стадіоні вирувала феєрія свята. Ніжинці могли побачити спортивний потенціал міста, почути про їхні здобутки, а вони вагомі.

Бажаючі могли спробуватии свої сили і в стрільбі з лука, в новій грі - петанк, яка потребує чіткого розрахунку, і, звісно отримати нагороди.

Відбувся розіграш призів. Щасливі власники пишалися виграшем.

Як зазначає начальник відділу з питань фізкультури та спорту Павло Глушко, свято стало можливим завдяки підтримці міської влади, депутатського корпусу, небайдужих до майбутнього Ніжина людей. Висловив щиру подяку за допомогу в організації та проведенні свята міському голові Ліннику А.В., народному депутату України Кодолі О.М., керівнику компанії «ГазПікСервіс» Пащенку О.М., керівнику відділення «Ніжин-2» ПАТ КБ «ПриватБанк» Скочію В.О., представнику компанії ПАТ «Оболонь» Несторенку З.О., першому заступнику голови відділення НОК України в Чернігівській області Лемеш Н.Г., директору магазину живих напоїв «Пан Бровар», товариству «Партнер», директору ТОВ «Ніжинський хліб» Дмітрєнку Я.І., дирекції ТМ «Чисте джерело», ПП Добрелі Р.М., Савченку І.Р., керівнику арт-кафе піцерії «Бон Апетіт» Крапивному О.В., депутату Ніжинської міської ради Коробці І.М., ПП «Лотос», генеральному директору ТОВ ВКФ «АГРОНАФТОПРОДУКТ» Вощевському В.О, ПП Кубраку В.М., керівникам спортивних клубів «ШокЖим», «Позитив», «Качалка» та «ФітКьорвс», директору Ніжинського училища культури та мистецтв Єрмольченко Л.Л., начальнику управління культури та туризму Примаченку В.С. Та інформаційному спонсору «Ніжин Медіа».

Валерій КИЧКО

20.09.2016