Зустріч робочих груп у рамках проекту «LEAPs»

19 вересня 2016 року у малій залі Ніжинської міської ради відбулась зустріч робочих груп у рамках проекту «LEAPs». На засідання були присутні перший заступник міського голови Григорій Олійник, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергій Дзюба, національний координатор проекту «LEAPs» Роман Харитонов та учасники робочих груп проекту. Нагадаємо, що за умовами проекту учасники розподілені на декілька робочих груп, кожна з яких вивчає певну проблему.

Цього разу кожна з груп представила до уваги учасників засідання напрацьований матеріал, а саме: постановку проблеми щодо відповідної сфери та шляхи вирішення таких проблем.

Першим обговорювалося питання щодо якості питної води у Ніжині. За допомогою відповідних аналізів було встановлено, що питна вода у Ніжині потребує додаткової очистки. Представники групи назвала декілька шляхів вирішення даної проблеми. Це заміна трубопроводів, встановлення додаткових очисткових ситем та проведення роз`яснювально-інформативної роботи серед населення. По закінченню виступу учасники зібрання детально обговорили надану інформацію.

Наступним слово перейняла група, що займалася вивченням утилізації твердих відходів. Були озвучені цікаві ідеї щодо модернізації системи вивезення сміття, що поліпшило б стан сміттєвого полігону та екологічний стан навколишнього середовища.

Поза увагою не залишився і напрацьований матеріал третьої групи, яка розповіла пр. альтернативи твердого палива та енергоефективність використання різних паливних матеріалів.

Наостанок учасники робочої зустрічі заслухали інформацію про озеленення міста.

Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

21.09.2016