Форум місцевого розвитку «Стратегія розвитку міста Ніжина до 2022 року»

16 листопада 2016 року у великому залі виконавчого комітету відбувся форум місцевого розвитку «Стратегія розвитку міста Ніжина до 2022року». Метою форуму було обговорення та визначення основних стратегічних цілей розвитку Ніжина.

На заході були присутні міський голова Анатолій Лінник, заступники міського голови Григорій Олійник, Ігор Алєксєєнко, Сергій Дзюба, Сергій Осадчий,представники органів місцевого самоврядування, громадських організацій, депутати міської ради.

Розпочався захід зі вступного слова міського голови Анатолія Лінника та першого заступника міського голови Григорія Олійника. Далі перейшли до розгляду та обговорення презентацій, метою яких було підвищення обізнаності в питаннях сталого розвитку. Ніна Підколзіна, координатор Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» в Чернігівській області, представила презентацію «17 глобальних ідей сталого розвитку ООН». Світлана Рожок, голова громадської організації «Центр розвитку громад «Перспектива», виступила з презентацією «Розвиток громад – основа сталого розвитку міста».

У ході форуму також був підписаний Меморандум про співпрацю між виконавчим комітетом Ніжинської міської ради та Ніжинським державним університетом імені Миколи Гоголя, засвідчений підписами міського голови Анатолія Лінника та ректора університету Олександра Самойленка.

Важливим елементом заходу стала стратегічна сесія в форматі «світове кафе», під час якої учасники вели дискусії за трьома напрямками: економіка,соціум та довкілля, після чого представили результати своїх обговорень.

Наприкінці відбулось підбиття підсумків та прийняття резолюції з підготовки стратегії розвитку Ніжина.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

18.11.2016