Форум молодіжних ініціатив Ніжина – 2019 «CoolТИватор іDей»

19 вересня у Ніжинському державному університеті ім. Миколи Гоголя розпочався дводенний форум молодіжних ініціатив Ніжина – 2019 «CoolТИватор іDей» за сприянням міської влади та Програми розвитку ООН в Україні. У заході взяли участь секретар міської ради Валерій Салогуб, т. в.о. начальника відділу у справах сім’ї та молоді Анна Лисенко, директор Комунального закладу Ніжинський міський молодіжний центр Анжела Тимченко, директор Всеукраїнського молодіжного центру Сергій Кривогуз, представники громадських організацій, молодіжної ради, студентська та учнівська молодь, а також представники молодіжних організації міст Чернігова, Прилук та інших громад Чернігівської області та міста Миколаєва, керівники молодіжних центрів з інших міст Чернігівської області.

Метою форуму - сприяти участі молоді міста в різних сферах життя громади, ознайомити молодь зі спектром сучасних перспективних можливостей для само- та взаєморозвитку, а також розвитку громади, активізувати учнівське та студентське самоврядування міста, молодіжні громадські організації та молодіжних працівників/працівниць.

Секретар міської ради Валерій Салогуб від імені міського голови Анатолія Лінника привітав учасників та спікерів з відкриттям форуму. У вітальній промові Валерій Володимирович відмітив важливу роль молоді у прийняті управлінських рішень. Наголосив, що однією з можливостей реалізувати власний потенціал для молоді є участь у програмі Громадський бюджет, адже це можливість змінити власне місто на краще, а також звернувся до присутніх з пропозицією долучитися до розробки проектів громадського бюджету на 2020 рік, що буде сприяти соціально-культурному розвитку міста.

Під час форуму заплановано багато різнопланових заходів. Зокрема, воркшопи зі спікерами, мотивуючі промови TEDtalks, кава з можливостями у форматі маркетплейсу організацій та ініціатив, мотиваційний Стенд-ап "Від факапів до стартапів", Світове кафе "Активна громада та Глобальні цілі сталого розвитку", перегляд кіно у форматі Docuclub, дружня open-air, тощо.

Начальник сектора взаємодії із засобами

масової інформації (прес-центр) Ольга Гук

відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

19.09.2019