Нарада з питань благоустрою міста

20 вересня відбулась робоча нарада з питань благоустрою міста Ніжина під головуванням міського голови Анатолія Лінника. В засіданні взяли участь заступник начальника управління житлово-комунального господарства та будівництва Світлана Сіренко, перший заступник начальника КП «ВУКГ» Віталій Єршов, начальник відділу містобудування та архітектури – головний архітектор Вікторія Мироненко, головний спеціаліст відділу з благоустрою Олександр Дорошенко.

Присутні розглянули протокольні доручення попередньої наради щодо виконання робіт по реконструкції площі Івана Франка; паспортизація парків та скверів міста; планування земельної ділянки для нового кладовища; водовідведення по вул. Незалежності; схеми санітарного очищення міста; облаштування та благоустрій тротуарів, розмітки і знаків дорожнього руху; інформаційних щитів про правила використання контейнерних майданчиків для збору ТПВ; ремонт електроопор по місту, тощо.

Міський голова Анатолій Лінник звернув увагу на слабке освітлення нового міні- футбольного поля на території ЗОШ №9, реконструкцію вул. Гоголівська (на сьогодні підготовлені письмові пропозиції до проекту реконструкції вулиці, на підставі яких і буде сформований проект реконструкції), замовлення проектно-кошторисної документації по парку Незалежності.

Світлана Сіренко проінформувала про проведену роботу щодо водовідведення по вул.Незалежності, що підрядниками були закуплені труби, необхідного діаметру та інші будівельні матеріали, а також зазначила, якщо будуть благонадійні погодні умови підрядник зобов’язався виконати роботи у строки визначені в графіку виконання робіт.

Очільник міста наголосив керівникам комунальних служб щодо необхідності вчасного косіння трави, миття зупинок громадського транспорту, укладення договорів на вивезення твердих побутових відходів з гаражних кооперативі.

Під час обговорення питання щодо укладення договорів на вивезення твердих побутових відходів з гаражних кооперативів Олександр Дорошенко доповів, що працівниками інспекції з благоустрою проводиться робота по заключенню договорів, складаються штрафи на власників гаражів, але вони їх не сплачують. Міський голова Анатолій Лінник зазначив, що у разі не сплати штрафів потрібно звертатися до суду про стягнення штрафів з осіб, які відмовляються добровільно їх сплачувати.

Анатолій Валерійович доручив управлінню житлово-комунального господарства та будівництва розробити схему розміщень блоків з метою захисту зелених зон під час проведення Покровського ярмарку.

По всім піднятим питанням надані протокольні доручення з конкретними термінами їх виконання.

Начальник сектора взаємодії із засобами

масової інформації (прес-центр)

відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю Ольга Гук

20.09.2019