Гості з Латвії відвідали підприємства міста

В ході робочого візиту Латвійська делегація відвідала найбільші підприємства міста. Одне з таких підприємств ТОВ Ніжинський консервний завод. Міський голова Олександр Кодола разом з Послом Латвійської Республіки в Україні Юрісом Пойкансом зустрілися з керівництвом підприємства, ознайомилися з виробництвом, продегустували продукцію, обговорили перспективи постачання продукції з Латвії для переробки на консервному заводі, обговорили можливість співпраці щодо випуску та створення спільної торгової марки.

Очільник міста познайомив поважних гостей з керівництвом та колективом фабрики м’якої іграшки «Копиця», яка є одним із потужних підприємств міста, яке реалізує свою продукцію на ринку як оптом, так і в роздріб на всій території України. Обговорили можливості виходу на міжнародний рівень та відкриття подібної фабрики в Латвійській Республіці.

А також зустрілися з колективом Ніжинської дитячої хореографічної школи. Оглянули музей українських костюмів та побуту - культурно-етнографічний простір «Українська світлиця». Вихованці та педагоги школи визнані не тільки на теренах держави, а й за межами України.

По закінченню міський голова Олександр Кодола та секретар міської ради Юрій Хоменко подякували гостям за візит та вручили на згадку цінні подарунки.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Лілія Ломакіна 

27.01.2021