«Хай щастю дитини не буде кінця»

23 травня в читальному залі бібліотеки-філії №4 для дітей працівники гостинно зустріли кращих читачів бібліотеки – учнів 4-А класу ЗОШ №15 та їх батьків.

У родинному колі шанувальників книги було проведено засідання клубу «Калинка» під назвою «Хай щастю дитини не буде кінця», присвячене Міжнародному Дню сім`ї.

Народна мудрість говорить: «На землі існує три головні мудрості, три дива: хліб, щоб народ був завжди здоровий, сильний; жінка, щоб не обривалася нитка життя; книга, щоб не обривався зв`язок часів». І це чудово, що є родини в яких одне з чудес, вічне джерело знань – книга – займає особливе місце.

Рід, родовід, родина, рідня… Слова одного кореня, які в Україні споконвіку вважаються святими. Саме з сім`ї починається земне життя людини. Тут вона здобуває свій перший досвід спілкування зі світом, звідси робить свої перші кроки, тут пізнає перші цінності життя, вчиться шанувати батька, матір, свій рід, любити землю де народилася, берегти пам`ять свого роду.

Родиною для дитини стають не лише батьки, сім`я. В широкому сенсі родиною є і друзі, і школа, і рідне місто, і увесь народ. Всі ми, вся Україна – велика, дружна родина.

Бібліотекарі звернули увагу всіх присутніх на тематичну книжкову виставку «Сім`я – джерело духовних цінностей» та на викладку літератури «Сім`я. Родина. Рід», адже там знаходиться інформація, де йдеться про найбільші людські цінності, якими, безперечно, є і сама сім`я.

Всі присутні діти є кращими читачами нашої бібліотеки вже чотири роки. В літературній вікторині «Ерудит» їм було запропоновано проявити свої знання, які вони набули завдяки безмежної любові до читання.

Конкурси, ігри приємно вразили батьків, вчителя класу Волинець Т.А. і нас, бібліотекарів. Адже всі діти активні, талановиті, всебічно розвинені.

Батьки ще раз пересвідчилися , що життя їх дітей стане змістовнішим, захопливим і корисним тільки завдячуючи спілкуванню з Книгою. Адже «Любов до книги – шлях до мудрості».

Закінчилося родинне свято чаюванням з солодощами та дружнім співом пісні «Ой, зелене жито, зелене…».

Управління культури і туризму

Ніжинської міської ради

01.06.2016