Інформаційна кампанія "Виходь на світло"

З червня 2020 року в Україні триває масштабна інформаційна кампанія, під час якої інспектори праці доводять роботодавцям інформацію про неприпустимість допуску до роботи без оформлення трудових відносин, переваги офіційного працевлаштування та ризики незадекларованої праці. До зазначеної кампанії залучені органи влади різних рівнів, Державна служба України з питань праці та органи місцевого самоврядування, які здійснюють контроль за додержанням законодавства про працю.

Окрім того, з 1 вересня 2020 року заплановано проведення інспекційної кампанії, під час якої будуть здійснюватися заходи державного контролю за додержанням законодавства про працю з питань виявлення неоформлених трудових відносин.

Ніжинська міська рада з метою забезпечення підвищення свідомості роботодавців щодо дотримання норм та вимог трудового законодавства, а також рівня обізнаності населення про ризики, пов’язані з неофіційно працею, та переваги легального працевлаштування, долучається до проведення інформаційної кампанії “Виходь на світло!”, започаткованою Державною службою України з питань праці.

Для детального ознайомлення з матеріалами інформаційно-роз’яснювальної кампанії «Виходь на світло!» пропонуємо перейти за посиланням: http://dsp.gov.ua/podolannia-nelehalnoi-zainiatosti/

20.08.2020