Результати соціологічного дослідження


Упродовж двох тижнів у Ніжинській міській ОТГ проводилось соціологічне опитування у рамках грантової програми «DOBRE». Мешканці Ніжина, Кунашівки та Переяслівки висловили своє ставлення до розвитку нашої громади, необхідних першочергових змін та готовності долучитись до їх впровадження.

Найбільше турбує жителів громади комунальна сфера. 194 опитаних наголошують, що першочергово коригування потрібно зробити саме у цій сфері. 170 людей вважають, що зміни слід здійснити у медицині. 143 людей турбує відсутність місць для дозвілля та відпочинку.


Іншої думки жителі Кунашівського старостинського округу. Вони вважають, що змінити необхідно галузь медицини.

Понад 80% опитаних готові особисто долучитись до розв’язання проблемних питань громади. 60% особисто опитаних мешканців ОТГ задовольняє розвиток громади. 80% опитаних онлайн не задовольняє розвиток громади.


По-різному визначають найбільш проблемну сферу жінки та чоловіки. Чоловіків, в основному, турбують комунальні послуги, жінок – медицина та дозвілля.

Повний звіт з проведеного опитування можна переглянути за посиланням - https://www.slideshare.net/VladyslavLyakh/nizhyn-poll


26.08.2020