IV Фестиваль патріотичної пісні "У піснях мого народу для України"

19 лютого у Ніжинському Будинку дітей та юнацтва відбувся IV Фестиваль патріотичної пісні "У піснях мого народу для України"присвячений пам’яті Героїв Небесної Сотні. У фестивалі взяли участь не лише школярі, але і зовсім юні діти – вихованці дошкільних навчальних закладів. На заході були присутні поважні гості: міський голова Анатолій Лінник, заступник міського голови Ігор Алєксєєнко, депутати Чернігівської обласної ради Наталія Копиця та Алла Ковтун.

Фестиваль розпочався національним гімном та хвилиною мовчання за загиблими на Майдані. Після цього, Анатолій Лінник звернувся до присутніх в залі педагогів і вихователів із словами вдячності за те, що приділяють стільки уваги вихованню патріотизму у підростаючого покоління. Він зазначив, що: «В українській пісні живе душа народу, пам’ять про героїв, у ній закладено любов до України. Саме патріотизм лежить в основі усього. Виховувати у дітей любов до Батьківщини – значить забезпечити світле майбутнє для держави.»

Фестиваль продовжився виступами найменших учасників – колективів дошкільних навчальних закладів. Їх оцінювало компетентне журі, а Анатолій Лінник та Ігор Алєксєєнко вручали дипломи під овації залу.

Після дошкільнят настала черга учням загальноосвітніх навчальних закладів демонструвати свої вокальні та артистичні вміння, з чим останні, судячи з оплесків успішно впорались.

Захід відбувся за підтримки благодійного фонду "Копиця" та всім учасникам були вручені м’які іграшки.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

19.02.2019