Відбулося засідання бюджетної комісії

19 лютого відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань соціально-економічного розвитку міста, підприємницької діяльності, дерегуляції, фінансів та бюджету під головуванням Володимира Мамедова. Також були присутні міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, заступник міського голови Сергій Дзюба, радник міського голови Сергій Осадчий, керівники управлінь та відділів виконавчого комітету Ніжинської міської ради, ЗМІ.

На засідання члени комісії розглянули проекти рішень:

1.Про розгляд заяви від ФОП Герасименко С.Я. щодо укладання мирової угоди та погодження умов погашення заборгованості.

2.Про встановлення зменшеного розміру орендної плати.

3.Про встановлення зменшеного розміру орендної плати.

4.Про виконання бюджету міста Ніжина за 2018 рік.

5.Про виконання міських цільових програм головним розпорядником котів – фінансовим управлінням Ніжинської міської ради Чернігівської області за 2018 рік.

6.Про внесення змін до рішення міської ради VII скликання від 16 січня 2019 року №7-5-\2019 «Про міський бюджет м.Ніжина на 2019 рік».

7.Про визначення проектів-переможців громадського бюджету 2019 року та подальше їх фінансування.

8.Про внесення змін до рішення Ніжинської міської ради «Про затвердження персонального складу Ради підприємців при Ніжинській міській раді Чернігівської області» від 26 липня 2017 року №18-27/2017.

9.Про виконання міських цільових програм головним розпорядником бюджетних коштів – управління житлово-комунального господарства та будівництва Ніжинської міської ради за 2018 рік.

10.Про встановлення розміру кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва (нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту, технічного переоснащення) обֹ’єктів, що споруджуються за рахунок коштів бюджету міста Ніжина та коштів підприємств, установ, організацій, що належать до комунальної власності територіальної громади міста, а також кредитів, наданих під державній гарантії.

11.Про внесення змін до додатку 15 «Міська цільова програма «Турбота» на 2019р.», затвердженого рішенням Ніжинської міської ради від 16 січня 2019р. №6-50/2019 «Про затвердження бюджетних програм Місцевого значення на 2019 рік».

Проект рішення «Про визначення проектів-переможців громадського бюджету 2019 року та подальше їх фінансування» був відправлений на доопрацювання та узгодження інформації.

Проект рішення «Про встановлення розміру кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва (нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту, технічного переоснащення) обֹ’єктів, що споруджуються за рахунок коштів бюджету міста Ніжина та коштів підприємств, установ, організацій, що належать до комунальної власності територіальної громади міста, а також кредитів, наданих під державній гарантії» представляла начальник відділу економіки Тетяна Гавриш яка зазначила що Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житло-комунального господарства України від 20 жовтня 2016 року №281 «Про затвердження Порядк4у розрахунку розміру кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва об’єктів» передбачена можливість встановлення органами місцевого самоврядування розміру заробітної плати при здійсненні будівництва об’єктів за рахунок коштів бюджету міста Ніжина та коштів підприємств, установ, організацій, що належать до комунальної власної територіальної громади міста, а також кредитів, наданих під державній гарантії. Проаналізувавши розрахунки комунальних підприємств та розміри запропонованої заробітної плати: «Керуюча компанія «Північна» - 8632 грн., «Служба єдиного замовника» - 8606 грн., ТОВ «Творець» - 11300 грн.

- Середня з урахуванням ЗП «Творець» - 9513,00 грн.,

- Середня по КП – 8619,00 грн.

Відділ економіки зобов’язаний довести до відома суб’єктів господарювання основні показники програми, щоквартально аналізувати хід її виконання. Реалізація зазначеного проекту не потребує додаткових фінансових витрат з міського бюджету.

Всі проекти рішень було детально розглянуто. Також надані відповідні протокольні доручення відділам і службам щодо внесення правок та зауважень членів комісії.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

19.02.2019