Із дружньої Латвії до Ніжина їде шкільний автобус!

Внаслідок повномасштабного вторгнення рф інфраструктура багатьох українських шкіл була пошкоджена. Також була знищена велика кількість шкільних автобусів. Але не дивлячись на постійні ракетні обстріли з боку росії, навчальний процес у країні продовжується.

Завдяки злагодженій співпраці Посольства України в Латвійській Республіці та латвійських благодійних організацій, сьогодні шість автобусів відправляються для потреб шкіл та дітей. Таким чином Латвія вирішила підтримати учасників освітнього процесу. Один із автобусів прямує до Ніжина!
Це результат багаторічної співпраці, команди міського голови, громади Ніжина з містом побратимом Прейлі. Така співпраця суттєва та дієва. Ми цінуємо нашу дружбу і готові продовжувати тісну взаємодію з дружньою країною.

Щоб забезпечити українських дітей теплим одягом, рюкзаками, шкільною канцелярією, а школи обігрівачами, генераторами та комп’ютерною технікою, автобуси наповнені гуманітарною допомогою, для чого в латвійських містах Огре, Айзкраукле та місті-побратимі Прейлі було проведено акцію по збору гуманітарної допомоги для українських дітей.
Дякуємо дружній Латвії за підтримку та допомогу!
02.12.2022