Керівники медичних закладів поінформували про стан епідеміологічної ситуації в місті

21 грудня відбулась щотижнева оперативна нарада під головуванням міського голови Олександра Кодоли.

Керівники медичних закладів поінформували про стан епідеміологічної ситуації.

Генеральний директор КНП «Ніжинська центральна міська лікарня імені Миколи Галицького» Олександр Костирко зазначив, що вцілому за тиждень відмічається збільшення кількості захворівших на респіраторні вірусні інфекції – 330 випадків.

Стосовно ситуації з захворюванням на COVID-19. Інфекційна захворюваність за тиждень складає 262 випадки, з них – 9 дітей. Госпіталізовано до інфекційного відділення міської лікарні із загальної кількості захворівших 56 пацієнтів – дорослі люди.

Станом на 21 грудня в лікарні на лікуванні перебуває 224 пацієнти – 93,3 % завантаженості ліжок від розгорнутого ліжкового фонду. Наразі в лікарні розгорнуто 240 ліжок, 155 ліжок тимчасово виведені в зв’язку з реконструкцією центрального корпусу лікарні та будівництвом сучасного приймально-діагностичного відділення. На даний час в медичному закладі перебуває 111 пацієнтів, хворих на пневмонію. З них хворі на COVID-19 – 83 пацієнти. Для хворих на коронавірус розгорнуто 100 ліжок, заповненість ліжок по COVID-19 складає 83%. На балонному кисні перебувають 18 пацієнтів, які мають важкий перебіг захворювання. В зв’язку з збільшенням пацієнтів, які поступають у важкому стані та потребують значної кисневої підтримки з явищами дихальної недостатності 2-го та 3-го ступенів, вдвічі збільшилися витрати по балонному кисню. На сьогоднішній день в лікарні є 74 кисневі концентратори. В закладі розгорнуто 20 кисневих точок по балонному кисню, протягом тижня планується збільшити кількість кисневих точок.

Директор КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксана Калініченко зазначила, що станом на 21.12.2020 року на амбулаторному лікуванні з позитивним ПЛР-тестом знаходиться 370 хворих на COVID-19. В режимі самоізоляції перебувають 369 контактних осіб. В штатному режимі працюють мобільні бригади по забору біологічних матеріалів для проведення аналізів ПЛР. На минулому тижні бригадами було взято 315 зразків для аналізів ПЛР.

Під час засідання міський голова Олександр Кодола звернув увагу керівників медичних закладів на більш тісній комунікації між медичними працівниками, які працюють на стаціонарі в міській лікарні і медичними працівниками сімейних амбулаторій, задля кращого обміну інформацією, що стосується боротьби з коронавірусною хворобою. Надав пропозиції щодо запровадження спільних семінарів, тренінгів та нарад.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськості, Катерина Симоненко      

21.12.2020