Відбулась щотижнева оперативна нарада при міському голові

21 грудня відбулася щотижнева оперативна нарада під головуванням міського голови Олександра Кодоли.

З нагоди Дня адвокатури, який відзначався 19 грудня, міський голова вручив Подяки за сумлінну і самовіддану працю, високий професіоналізм, особистий внесок у забезпечення реалізації законності, прав, свобод людини та з нагоди відзначення Дня адвокатури наступним адвокатам: Людмилі Гринь, Анатолію Середі, Дмитру Середі, Олексію Аніщенку, Андрію Царенку, Олені Салій, Валерію Подолянку, Юрію Луєнку, Лесі Вертелецькій. «Без справедливої професійної допомоги адвокатів загалом не можливе справедливе і важливе рішення суду. Вітаю всю адвокатську спільноту міста Ніжина, хто мужньо, чесно стоїть на захисті законності, прав і інтересів мешканців Ніжина та українців загалом», - зазначив Олександр Михайлович.

Олександр Кодола підвів підсумки роботи за минулий тиждень. На минулому тижні відбувся ряд важливих заходів і рішень, які були прийняті на рівні держави та важливі для нашого міста. Верховною Радою України прийнято державний бюджет України на 2021 рік. 24 грудня відбудеться чергова сесія Ніжинської міської ради, де буде прийнятий бюджет Ніжинської об’єднаної територіальної громади на 2021 рік. 16 грудня Верховною Радою України була прийнята важлива постанова про розширення меж міста Ніжина та їх затвердження. Ніжин територіально зріс на 725 га, або майже на 17%. «Проект про зміну і встановлення меж міста Ніжина і Ніжинського району розроблявся ще з 2008 року. За цей час наша громада пройшла довготривалу процедуру: рішення районної та обласної ради, підготовка Постанови ВРУ міністерством розвитку громад і територій, розгляд у комітеті і нарешті голосування в Раді. Прийняття даної постанови дасть додаткові можливості, в тому числі і інвестиційні, що сприятимуть розвитку міста», - підкреслив міський голова.

18 грудня на площі ім. І.Франка засяяла головна новорічна ялинка міста. Додатково біля ялинки планують створити новорічну атмосферу – святковий музичний супровіду та додати лазерну ілюмінацію.

В п’ятницю, 18 грудня, до КНП «Ніжинська центральна міська лікарня ім. М. Галицького» надійшов 21 кисневий концентратор, який був придбаний коштом міського бюджету. Дане обладнання дуже необхідне та важливе для лікування коронавірусної хвороби. В перспективі кисневий концентратор має бути облаштований на кожному ліжкомісці хворого на COVID-19.

Під час засідання керівники структурних підрозділів та виконавчих органів виконавчого комітету Ніжинської міської ради прозвітували про проведену роботу за минулий тиждень та завдання на поточний тиждень. Міський голова звернув увагу присутніх керівників на плідній співпраці для подальшого прийняття бюджету Ніжинської об’єднаної територіальної громади на 2021 рік.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськості, Катерина Симоненко    

21.12.2020