Керівники медичних закладів поінформували про стан епідеміологічної ситуації в місті

5 травня на щотижневій оперативній нараді керівники медичних установ прозвітували, що стан захворюваності на ГРВІ та COVID-19 зменшився.

За минулий тиждень на ГРВІ у Ніжині захворіло 121 особа (на 13 чоловік менше, ніж за попередній період).

На попередньому тижні у Ніжині захворіло на COVID-19 138 людей, з них 4 дітей (на 274 чоловік менше, ніж за попередній період). Госпіталізовано до міської лікарні протягом минулого тижня 38 осіб. На балонному кисні в середньому перебуває 8-15 осіб. На жаль до міської лікарні багато пацієнтів поступають до лікарні в край важкому стані, з низьким рівнем сатурації. На минулому тижні було 9 летальних випадків, а за аналогічний період летальність склала 11 випадків.

Гендиректор лікарні поінформував щодо порядку госпіталізації до Ніжинської центральної міської лікарні. Наголосив, що з початку квітня госпіталізація здійснюється за електронним направленням сімейного лікаря, через виклик швидкої за номером 103 та за самозверненнями тільки в екстрених випадках або в критичних станах.

На амбулаторному лікуванні перебуває 235 осіб з підтвердженим діагнозом COVID-19 (на 160  осіб менше, ніж за минулий період). 322 контактні особи перебувають в режимі самоізоляції.

Продовжується період щеплення від коронавірусної хвороби. На минулому тижні мобільною бригадою проводилась вакцинація маломобільних осіб. Вакциною CoronaVac провакциновано 25 осіб. А на амбулаторіях, у пунктах щеплення на минулому тижні провакциновано 450 осіб вакциною AstraZeneca.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук

05.05.2021