Олександр Кодола привітав екіпаж катера «Ніжин» з Пасхою

«Христос Воскрес! Воістину Воскрес!», — ці сакральні слова лунали на Великдень і на кораблі прикордонної служби України «Ніжин». Зі святковими пасками та смачними подарунками міський голова Ніжина Олександр Кодола та міський голова Чорноморська Василь Гуляєв завітали до екіпажу катера «Ніжин», що нині дислокується в місті Вилкове на Одещинні.

Командир судна Віталій Канюка познайомив поважних гостей із принципами своєї роботи та розповів про усі тонкощі служби на військовому катері.

Катер прикордонної служби «Ніжин» для мешканців нашого міста не просто військова техніка, а один із символів боротьби за незалежність та життя. Адже в роки, коли почалась війна з російським агресором дане судно об'єднало тисячі людей для пошуку можливостей, щоб врятувати «Ніжин» та відремонтувати.

У 2019 році ремонт катера виконаний. Катер пофарбували в камуфляжні кольори, його відправили на бойові завдання.

Дружба між катером «Ніжин» і нашим містом продовжується вже майже 8 років.

«Хочу побажати кожному з вас, шановний екіпаже, миру, злагоди, добра та міцного здоров'я. Хай служба приносить вам лише радість», — зазначив міський голова Олексадр Кодола.

Олександр Кодола запросив командування та членів екіпажу неодмінно відвідати місто Ніжин та на власні очі побачити те місто, назву якого носить їхній катер.

03.05.2021