Керівники медичних закладів поінформували про стан епідеміологічної ситуації в місті

27 жовтня відбулась щотижнева оперативна нарада під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

Керівники медичних закладів поінформували про стан епідеміологічної ситуації.

В міській лікарні, станом на 8.00 год. 27.10.2020 р. в лікарні на стаціонарному лікуванні перебуває 63 пацієнта з лабораторно підтвердженим COVID-19 та 52 пацієнта з пневмонією, з них 13 жителів Ніжинського району. У пацієнтів, які перебувають на стаціонарному лікуванні хвороба протікає у важкому або у середньому ступені важкості.

За минулий тиждень до інфекційного відділення поступило 37 пацієнтів з діагнозом COVID-19 та 54 особи з діагнозом пневмонія. На даний час на стаціонарному лікуванні перебуває 4 пацієнти з діагнозом COVID-19, які отримують балонний кисень.

Станом на ранок 27 жовтня в режимі самоізоляції перебуває 136 хворих на COVID-19.

Працює в штатному режимі мобільна бригада по забору біологічних зразків методом ПЛР, за минулий тиждень відібрано 441 таких зразків.

За інформацією лабораторного центру у період з 16-26 жовтня  захворіла 191 особа, з них 7 дітей до 17 років.

Станом 26.10. 2020 року встановлено медико-санітарний нагляд за 276 особами, що контактували з хворими на COVID-19, які знаходяться на самоізоляції.

В Ніжинській громаді ситуація з розповсюдження хвороби на COVID-19 залишається напруженою, хоча на вихідних по м.Ніжину зафіксовано зниження захворюваності.

Міською лікарнею підписані додаткові угоди з іншими постачальниками кисню. «Ніжинська центральна міська лікарня забезпечена киснем в достатній кількості»: – зазначив генеральний директор КНП «Ніжинська центральна міська лікарня» Олександр Костирко.

Міська лікарня постійно оновлює запаси медикаментів, пацієнти забезпечені ліками, медичні працівники мають необхідну кількість засобів індивідуального захисту.

У міській лікарні проводяться ремонтні роботи головного корпусу.

При міській лікарні працює ІФА лабораторія, яка забезпечена необхідними реактивами в достатній кількості. Забір біологічних зразків  проводиться в понеділок та середу з 08-15 год. до 10-00 год., результати видаються у вівторок та четвер.

При сімейній медицині є телефон чергового лікаря сімейної медицини - 098 575 79 58.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук

27.10.2020