Комунальні служби продовжують ремонтні роботи в протирадіаційних укриттях.

 07 червня міський голова Олександр Кодола провів міжвідомчу нараду керівників підприємств установ та закладів.

Керівники комунальних служб поінформували, що на разі в місті проводиться поточний ремонт асфальтного покриття, грейдерування з підсипкою, косовиця, прибирання стихійних сміттєзвалищ, завезення піску на дитячі майданчики.

За попереднім дорученням очільника міста перший заступник міського голови Федір Вовченко надав інформацію щодо укриттів, які були зняті з обліку за останні десять років.

Згідно з розпорядженням КМУ № 2008 року «Про підготовку та проведення у 2009-2015 роках технічної інвентаризації захисних споруд цивільної оборони (цивільного захисту)» у місті нараховувалося 100  протирадіаційних укриттів. А згодом було знято 48 таких укриттів. Дані об’єкти знімалися за заявами власників, після чого  здебільшого ставали магазинами. Тобто знімали з обліку для комерційних цілей. Все, що було побудовано в місті, на випадок війни, надзвичайної ситуації, роками знищувалося. Ті укриття, які будувалися вони виводилися з обліку, щоб передати в комерційні структури. На сьогодні це злочини. «Надайте повний перелік таких об’єктів, осіб за чиїми вказівками дані укриття були зняти з обліку і кому передані, що на сьогодні в них знаходиться. Ця інформація буде доведена громаді», - наголосив міський голова Олександр Кодола першому заступнику.

За дорученням першого заступника Федора Вовченка КП «СЄЗ» розпочали обстежувати 28 об’єктів, які були зняті з обліку.

Комунальні служби продовжують ремонтні роботи в протирадіаційних укриттях. Також приділяється увага освітнім закладам, в яких є укриття. А саме Гімназія № 3, ЗОШ №№10, 15, 17 та НВК №16. Ці укриття є на обліку, але потребують покращення. Міська влада не залишила без уваги і укриття міської лікарні та пологового будинку.  

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

07.06.2022