Розширюємо міжнародні зв’язки

Міський голова Олександр Кодола разом із секретарем міської ради Юрієм Хоменком та заступницею Іриною Грозенко провели робочу зустріч у ZOOM-форматі з представниками міста Стейт-Коледж (штат Пенсильванія).
Громада міста Стейт-Коледж оголосила про наміри стати містом-партнером для Ніжина. Як відомо, Америка є демократичною країною: «іменем народу, силами народу і для народу» (@Авраам Лінкольн). Відповідно громада Стейт-Коледжу ініціювала робочу зустріч з керівництвом Ніжина, щоб оголосити про свої наміри.
На початку зустрічі Олександр Кодола подякував всьому американському народу за ту підтримку, яку ми відчуваємо у наших сьогоднішніх реаліях. У відповідь представниця громади з українським корінням Світлана Буджак-Джонс висловила сподівання на якнайшвидше закінчення війни і нашу спільну Перемогу над ворогом.
Сьогодні у Ніжина є два міста-партнери за кордоном: Свідниця (Польща) та Прейлі (Латвія). Дуже почесно буде, якщо Стейт-Коледж стане нашим третім містом партнером, адже міста мають багато спільного: і Ніжин, і Стейт-Коледж є університетськими містами. А головне те, що наші американські друзі хочуть допомогти Ніжину та зацікавлені у співпраці та обміні досвідом у різних сферах.
У ході зустрічі були окреслені короткострокові та довгострокові цілі. Рішення про налагодження партнерства та надання гуманітарної допомоги є одним і результатів цієї розмови.
07.06.2022