Концерт до дня Перемоги

06 травня 2016 року в міському Будинку культури відбувся святковий концерт до дня Перемоги. Офіційна частина концерту почалася із урочистого винесення державних символів на сцену.

Першим виступив заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Алєксєєнко Ігор Володимирович. Від імені міської ради він привітав усіх ветеранів з цим величним днем 71-ої річниці перемоги над фашизмом та наголосив на тому, що ми, нащадки великих героїв, маємо берегти нашу свободу, єдність і демократію. Від щирого серця Ігор Володимирович побажав дорогим ветеранам миру, довгих років життя, злагоди та достатку в домі.

Він урочисто вручив грамоти ветеранам війни. Далі з вітальним словом виступив ветеран Великої Вітчизняної війни та почесний громадянин Чернігівської області Крапив`янський Петро Андрійович.

По закінченню офіційної частини концерт продовжили художні колективи Ніжина. Спогади поглинали присутніх ветеранів під час інсценування вірша Булата Окуджави, торкали душу пісні воєнних років, нагадували про юність яскраві танці.

Та яким би яскравими не були виступи художніх колективів, основою концерту була атмосфера воєнних років, яку значно підсилювала трансляція воєнних фотографій на встановленому екрані.

Достатньо було поглянути на ветеранів, щоб здогадатись – кадри пройденої війни та прожитого життя вітром проносяться у їхній пам’яті.

І головна мета сучасного покоління – берегти ці спогади, вчитись на минулому та шанувати їх пам`ять.

Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

06.05.2016