Круглий стіл - технічне обслуговування внутрішніх газових мереж

14 липня в приміщенні виконавчого комітету за круглим столом відбулась зустріч міської влади з представниками РГК «Чернігівгаз», головами ніжинських ОСББ, представниками ЖЕКів і управління житлово-комунального господарства. За дорученням міського голови Олександра Кодоли, секретар Ніжинської міської ради Юрій Хоменко ініціював круглий стіл.
Також участь в засіданні взяв перший заступник міського голови Федір Вовченко.
Тема зустрічі – технічне обслуговування внутрішніх газових мереж.
Під час засідання круглого столу голова правління РГК «Чернігівгаз» Алла Ярова поінформувала щодо змін, які відбулись в нормативно-правових актах та як ці зміни тепер будуть регулювати відносини між газовими компаніями та споживачами.
Відтак, співвласники багатоквартирних будинків мають укласти договір про обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж з будь-якою компанією, яка має на це спеціальну ліцензію. У разі відсутності такої домовленості – у силу вступить публічний договір, затверджений НКРЕКП, з оператором газорозподільної системи.
Технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання у багатоквартирних будинках здійснюється за рахунок співвласників будинку.
14.07.2021