Міський голова Олександр Кодола провів зустріч з мешканцями будинку 23 по вул.Озерна щодо проведеної комплексної термомодернізації їх будинку

Енергомодернізація житлового фонду та адміністративних будівель це одна з пріоритетних цілей розвитку Ніжинської громади, тому місто продовжує фінансувати заходи з енергоефективності та залучати кошти вітчизняних та міжнародних установ та організацій.

Фонд Енергоефективності  —  це державна установа, створена Урядом України з метою досягнення європейського рівня енергетичної ефективності шляхом зменшення рівня енергоспоживання та викидів СО2 у житловому секторі. Фонд енергоефективності надає підтримку об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) для впровадження енергоефективних заходів шляхом надання грантів та запровадження комплексних технічних рішень з врахуванням кращих європейських практик з термомодернізації будівель. Діяльність Фонду фінансується за рахунок коштів Держбюджету України, фінансової підтримки ЄС та уряду Німеччини.

У 2020 році між Фондом Енергоефективності та Ніжинською міською радою було підписано угоду про співпрацю в рамках якої в    8-ми будинках Ніжина будуть запроваджені енергоефективні заходи. Загальна вартість робіт 34, 7 млн грн, 70 % з яких буде відшкодовано Фондом Енергоефективності.

На сьогодні вже 2 будинки повністю завершили роботи по програмі Фонду. Це будинок по вул. Амосова, де встановлено індивідуальний тепловий пункт  та вул. Озерній, де проведено комплексну термомодернізацію будинку з заміною трубопроводів,  освітлення, виконано зовнішнє утеплення.

Наразі ще 6 будинків готуються до реалізації проектів. Це 4 будинки по вул. Незалежності, 1 будинок на вул. Московській, 1 будинок по вул. Синяківській, на які міська рада вже заклала кошти для співфінансування проектів з енергоефективності.

15 липня міський голова Олександр Кодола провів зустріч з мешканцями будинку 23 по вул.Озерна щодо проведеної комплексної термомодернізації їх будинку.

Вартість робіт в цьому будинку склала 5,2 млн. грн. Фонд енергоефективності надав підтримку ОСББ «Озерне 23» для впровадження енергоефективних заходів для їх будинку шляхом надання грантів  у розмірі 70 % від загальної вартості будівництва, з міського бюджету виділено 514 тис.грн., а мешканці повинні сплатити 20% від загальної суми проекту.

Мешканці під час зустрічі поінформували, які були проведені заходи по утепленню будинку. Зокрема, встановлено вузол комерційного обліку теплової енергії, проведена теплоізоляція зовнішніх стін, ремонт зовнішніх дверей, утеплення горища, труб, гідравлічне балансування системи опалення шляхом встановлення автоматичних (балансувальних) клапанів тощо.

Міський голова Олександр Кодола позитивно відмітив роботу мешканців будинку та наголосив, що це приклад для інших.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

 

16.07.2021