Культурно-освітній марафон «Наша незалежність» до 30-ліття Незалежності України

Поштова станція -- відділ Ніжинського краєзнавчого музею ім І.Спаського. Відділ відкрито 16 вересня 1993 року у дні святкування 1000-літнього ювілею міста Ніжина. Він розміщений в одному з будинків комплексу будівель Поштової контори – пам’ятки архітектури XVIII ст.
Унікальна експозиція відділу репрезентує розвиток поштової справи в Україні вцілому та в Ніжині зокрема. В музейних вітринах представлені оригінальні колекції дорожнього побуту: поштові приладдя, чорнильні прибори XIX-XX ст., піддужні дзвіночки, підсвічники, колекції поштових марок Росії і України, матеріали про функціонування Ніжинської поштової контори і роботу її працівників. За архівними джерелами в окремому залі відтворено інтер’єр кімнати станційного наглядача з робочим місцем та місцями для відпочинку подорожуючих.
Поштова станція є найвідомішим і найвідвідуванішим музеєм Ніжина, візитівкою, з якою Ніжин асоціюється в Україні та далеко за її межами. Географія відвідувачів та відповідних записів найрізноманітнішими мовами у книзі відгуків музею вражає: Норвегія, Великобританія, Франція, Італія, Ізраїль, Туреччина, Греція, Польща.
За матеріалами Управління культури і туризму
12.08.2021