Відбувся «круглий стіл» щодо реформування галузі містобудування

12 серпня відбувся «круглий стіл» щодо реформування галузі містобудування та цифровізації документальних процедур у будівництві за участі першого заступника міського голови Федора Вовченка.

Від імені міського голови Олександра Кодоли перший заступник міського голови Федір Вовченко привітав гостей заходу та зауважив, що для міської влади питання реформування містобудівної галузі важливе, оскільки у місті ведуться роботи по ремонту доріг, реконструкції центральної частини міста, а вчасне оформлення всіх необхідних документів це запорука швидкого та вдалого завершення робіт.

Присутні разом з  фахівцями відділу державного архітектурно-будівельного контролю  обговорили питання щодо ліквідації Державної архітектурно-будівельної інспекції України, створення та початок роботи Державної інспекції архітектури та містобудування України; зміни в порядку отримання дозвільних документів на підготовчі/ будівельні роботи та прийняття в експлуатацію об’єктів, робота з електронною системою у сфері будівництва та реєстром будівельної діяльності як її компонентом; порядку та підстав проведення планових та позапланових перевірок держархбудконтролю, комісійний розгляд звернень про порушення.

Також зупинилися на питаннях новацій та змін, передбачені постановою Кабінету Міністрів України від 23 червня 2021 р. № 681 в частині автоматичних перевірок цільового призначення земельних ділянок, речових прав на них та кваліфікації відповідальних осіб у будівництві та новому порядку влаштування засобів безперешкодного доступу осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Не залишили без уваги й вимоги до енергетичної ефективності будівель, порядок їх енергетичної сертифікації та обстеження інженерних систем та юридичні аспекти та судова практика щодо окремих видів будівельних робіт.

  Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю     

12.08.2021