МИ ДБАЄМО ПРО ВАШ БУДИНОК І ВАШУ БЕЗПЕКУ, А ВИ ЗАЛИШАЙТЕСЯ ВДОМА ТА СПЛАЧУЙТЕ КОМУНАЛЬНІ ПЛАТЕЖІ ОНЛАЙН!

Коронавірус, захисна маска, соціальна дистанція, самоізоляція, антисептики, карантин – ці слова стали звучати частіше ніж привітання. Місто, як і кожний його житель, змінило свій звичний і прийнятний ритм життя: тепер він підпорядкований заборонам і обмеженням. Надають послуги в повному обсязі лише підприємства, що забезпечують життєві потреби населення. Серед них – комунальне підприємство «Служба Єдиного Замовника».

«Ми працюємо в штатному режимі, - розповідає директор підприємства Микола Борисенко, – продовжуємо обслуговувати наші багатоквартирні будинки. Окрім постійних робіт, як от обслуговування внутрішньобудинкових мереж водо- і теплопостачання, каналізації, обслуговування прибудинкових територій, додалися і сезонні: весняне прибирання і благоустрій, ремонт і відновлення малих архітектурних форм (парканчики, лавки, урни та інш.). Вже приступили і до планових сезонних поточних ремонтів у будинках. Єдине, що тимчасово призупинене –роботи і послуги, при виконанні яких необхідний доступ до помешкання співвласників. Зробили це, щобне контактувати з людьми – зберігаємо «карантинну» дистанцію».

Умови карантину, який триває, спрямовані на те, аби убезпечити жителів міста від розповсюдження вірусного захворювання. Це внесло свої коригування в організацію роботи працівників підприємства: засоби захисту, кількість працюючих у закритому приміщенні. Але все це разом не збавило темпів роботи: є зобов’язання – надавати послуги й утримувати житлові будинки «у формі», є графіки їхнього виконання.

З 15 березня вже відремонтували більше десятка під’їздів: Шевченка, 114-а; Коцюбинського, 9; Корчагіна,5; Незалежності 21, корп.4; Гайдамацька, 14. На днях готуються приступити і до робіт у будинку за адресою Шевченка,116, корп. 4.

Та з’явилася у цьому традиційному переліку послуг і ще одна, вимушена – протидія поширенню інфекційної хвороби COVID -19. Всі будинки, які перебувають на обслуговуванні у КП «СЄЗ» сьогодні проходять дезінфекцію. Місця загального користування, під’їзди та ліфти, обробляються таким дезінфікуючим засобом, як бланідаз. І виконання робіт, і придбання дезінфікуючих засобів проводиться без змін діючих внесків на обслуговування.

«Ми обробили 600 під’їздів – це всі наші будинки, - зауважує Микола Борисенко. - Тепер вже здійснюємо другу обробку під’їздів згідно графіку».

Інколи, люди дізнаючись що у сусідньому будинку проводять дезінфекцію, починають питати з обуренням, а чому не в них? Та відповідь у таких випадках теж звучить питанням: «А хто обслуговує ваш будинок?». Якщо у вашому багатоквартирному будинку ОСББ чи ЖБК – з питанням дезінфекції до голови, якщо уклали договір з управляючою компанією – до управителя, який вас обслуговує, якщо й досі не визначилися – шукайте того, хто на умовах договору вам її проведе. Не забувайте, ви всі співвласники будинку і це спільна відповідальність всіх вас.

Закінчиться карантин, закінчиться і добровільна самоізоляція та обмеження у переміщеннях і діях. Комунальники працюють для вас без обмежень, а ви не будьте байдужими до своїх друзів, сусідів. Всіма способами пропагуйтедомашній режим, особливо для людей похилого віку. Допоможіть їм у придбанні продуктів харчування, ліків, оплаті платежів онлайн. Для вас - це кілька хвилин, для них– збережене здоров’я та життя.

«З чим звернувся б до людей? Мабуть лише з одним проханням: шановні співвласники багатоквартирних будинків, розраховуйтесь вчасно за послуги з управління вашим будинком, по можливості онлайн, а ми дбаємо про ваші будинки і вашу безпеку. Разом пройдемо і це випробування», - резюмує наше дистанційне телефонне спілкування керівник КП «СЄЗ» Микола Борисенко.

За інформацією КП «СЄЗ»

16.04.2020