Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет відвідав заклади освіти Ніжина

Сьогодні, 28 вересня, в рамках робочої поїздки перебували в ніжинських освітніх закладах Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, голова Чернігівської̈ обласної̈ державної̈ адміністрації̈ В’ячеслав Чаус та начальник Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації Микола Конопатський.

За дорученням міського голови Олександра Кодоли зустрічав поважних гостей перший заступник міського голови Федір Вовченко та начальник управління освіти Валентина Градобик.

Насамперед делегація відвідала заклад загальної середньої освіти, де навчався Сергій Шкарлет – Ніжинську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №15. Посадовці ознайомилися з організацією освітнього процесу в школі, оглянули класи та їдальню. Міністр поспілкувався з учнями, побажав їм успіхів у навчанні. "Приємно бачити, як позитивно змінилися матеріально-технічної база школи та нові підходи й методи організації освітнього процесу. Усі заклади освіти міста працюють у повноформатному режимі, а відсоток вакцинації педагогічних працівників загалом становить 89%. Я неодноразово запевняв і буду наголошувати, що освітяни – серед пріоритетної групи захисту від COVID-19", – зауважив Сергій Шкарлет та подякував освітянам Ніжина, які не лише креативно підходять до своєї праці, а й повністю та відповідально виконують рекомендації МОЗ щодо вакцинації від COVID-19.

Гостей ознайомили з діяльністю Інклюзивно-ресурсного центру Ніжина - територіально доступною складовою мережі ІРЦ, яких сьогодні в Україні налічується майже 640, що створені за останні чотири роки. Працівниками Ніжинського центру в повній мірі надається підтримка в освітньому процесі, додаткові психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги для майже 100 дітей з особливими освітніми потребами з різними нозологіями.

У ніжинських закладах освіти функціонує 18 інклюзивних класів, у яких діти повністю інтегровані в освітній процес. Сергій Шкарлет підкреслив роль управлінців, керівників та педагогів шкіл, що зацікавлені у питаннях підтримки та розвитку інклюзивного навчання. «Кожна дитина, незалежно від фізіологічного чи психічного стану, має бути забезпечена якісним та доступним навчанням на всіх рівнях освіти протягом всього життя з дотриманням принципів рівних можливостей. Низький уклін голові обласної державної̈ адміністрації̈ В’ячеславу Чаусу, міському голові Олександру Кодолі та педагогічному колективу, завдяки яким сьогодні в Ніжині здійснюється соціалізація дітей та створено безбар’єрний доступ до освіти», - зазначив Міністр.

Також делегація відвідала Бібліотеку імені академіка М.О.Лавроцького, де оглянула експозиції Музею рідкісної книги імені Г.П.Васильківського та Меморіальну музейну кімнату «Мандрівник козацького роду. Юрій Лисянський – видатний навколосвітній мореплавець, географ та першовідкривач».

Закінчилась робоча поїздка відвідуванням Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя. Гостинно зустріли делегацію ректор університету Олександр Самойленко та хор «Світич», провели екскурсію університетом. «Ніжинський університет – один із закладів вищої освіти, що є важливою складовою реформи “Нова українська школа”, адже тут здійснюється формування нового вчителя, який має володіти практичними та сучасними компетентностями. Приємно бачити, як розвивається заклад, зокрема із впровадженням наукових та соціальних проєктів, які реалізуються на базі університету. Сьогодні вагомі внески науковців університету з фізико-математичних наук реалізуються за грантову підтримку, зокрема – Національного фонду досліджень. Загалом фінансова підтримка наукової діяльності Ніжинського університету від Нацфонду становить 12 млн грн на три роки», – наголосив Сергій Шкарлет.

Також Міністр провів зустріч із ректорами закладів вищої освіти області на базі університету для обговорення перспектив розвитку вищої освіти регіону.


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

28.09.2021

Попредня новина:

Важлива інформація