Міська влада ініціює створення в місті Алеї Героїв

24 травня міський голова Олександр Кодола на початку щотижневої наради з керівниками підприємств, установ, закладів, відділів та управлінь повідомив, що в Ніжині буде створено Алею Героїв.
Сьогодні з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, починаючи з 24 лютого 2022 року, вже загинуло 18 ніжинців.
А з початку збройної агресії росії проти України, з 2014 року, загинуло 19 ніжинців.
Міський голова Олександр Кодола доручив секретарю міської ради Юрію Хоменку, раднику міського голови Ользі Орел разом з працівниками архітектурного бюро та управління культури і туризму відпрацювати створення алеї героїв. Потрібно визначити місце, обговорити це питання разом з родинами загиблих воїнів та знайти спільне, компромісне рішення. Міський голова запропонував, як варіант, біля пам‘ятника Борцям за Незалежність на вулиці Незалежності або на вулиці Гоголя розглянуть можливість розширити стелу «Герої не вмирають».
Метою створення Алеї Героїв – є увіковічення всіх ніжинських героїв, які поклали життя заради нашого мирного життя в одному меморіальному комплексі.
«Ми повинні гідно вшанувати всіх захисників, щоб ніжинці знали всіх наших ніжинських героїв, які захищають наше місто і нашу державу»,- підкреслив Олександр Михайлович.
24.05.2022