Міська влада контролює стан готовності освітніх закладів до нового навчального року

Стан матеріально-технічного забезпечення закладів освіти постійно перебуває під особливим контролем міської влади.

Та саме перед початком нового навчального року перевірка стану готовності навчальних закладів до прийому дітей потребує особливої уваги.

Ніжинську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 1 та Ніжинську гімназію № 3 відвідав міський голова Анатолій Лінник та заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко.

Оскільки вже завершився останній етап створення креативного простору актової зали Ніжинської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 міська влада завітала до нового приміщення даної школи. Незважаючи на стислі строки був здійснений вишуканий та охайний ремонт. Посадовці звернули увагу, як старе приміщення перетворилось на світлу сучасну залу з новими вікнами, зручними кріслами, красивими стелею й підлогою та стінами ніжних пастельних тонів. Усе підібрано зі смаком, зроблено надійно та з любов’ю. Нова актова зала зроблена в рамках громадського проекту, кошти якого виділені з громадського бюджету. Приміщення буде використовуватись як і в шкільних, так і загальноміських заходах.

Під час огляду освітніх закладів основна увага зверталась на рівень проведення поточних ремонтів приміщень навчального призначення, ефективність використання бюджетних коштів для покращення матеріально-технічної бази, а також на стан їдалень, спортзалів, санвузлів, книжкового забезпечення бібліотек тощо. Перевіривши ганки та споруди ззовні, Анатолій Валерійович вказав на відсутність водовідведення, яке потрібно зробити найближчим часом.

Очільники міста оглянули початкові класи, оформлені згідно із вимогами нової української школи та обстежили парти. Звернувши увагу на одномісні парти, які придбані для кожної дитини, щоб дітки їх самі легко трансформували, в залежності, який вид роботи вони будуть виконувати, поцікавилися наскільки дані меблі зручні у використанні.

По закінченні огляду шкіл, були зроблені висновки, що колективи закладів якісно підготували приміщення до нового навчального року – виконувались як капітальні, так і поточні ремонтні роботи, які були необхідними для ефективного функціонування, а класи в цілому забезпечені усім необхідним.

З метою здійснення контролю за створенням належних умов навчання в закладах посадовцями будуть і надалі проводитись подібні робочі візити.

Начальник сектора інформаційно-аналітичної роботи

відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю Катерина Симоненко

21.08.2019