Міський голова Анатолій Лінник взяв участь у селекторній нараді

30 березня міський голова Анатолій Лінник взяв участь у селекторній нараді голови Чернігівської обласної державної адміністрації Андрія Прокопенка.

Під час наради були надані рекомендації для голів населених пунктів у разі виявлення хворого на COVID-19. Зокрема обговорили: алгоритм карантинних заходів у разі виявлення коронавірусної інфекції на території; облаштування блокпостів на в’їзди і виїзди з населених пунктів, з метою недопущення залишення місця проживання осіб, які контактували із хворим; проведення дезінфекції місця перебування хворого на коронавірус та проведення інших епідеміологічних заходів; забезпечення індивідуальними засобами захисту медичного персоналу; забезпечення подачі централізованого кисню лікарням.

Під час наради зазначалося, що по кожному населеному пункту Чернігівської області, у разі підтвердження інфікування на COVID-19 буде окремо відпрацьовуватися алгоритм дій та прийматися рішення залежно від ситуації.

Всі заходи, які приймаються не спрямовані на закриття населених пунктів чи обмеження прав громадян. Це лише обмеження в’їзду та виїзду осіб, які контактували з хворим, щоб не допустити поширення вірусу серед інших громадян.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук

30.03.2020