Міський голова наголосив на дотриманні карантинного режиму громадянами Ніжинської громади

30 березня, під час оперативної наради міський голова Анатолій Лінник вкотре наголосив на дотриманні карантинного режиму громадянами Ніжинської громади.

Анатолій Валерійович зазначив, що головною запорукою на сьогодні - це самообмеження, без потреби не виходити з дому. А виходячи з дому, дотримуватися суворих рекомендацій: одягайте маски, не торкайтеся руками обличчя, очей, дезінфікуйте, мийте руки. Це ті прості звичайні доступні всім речі, які є запорукою запобігання поширення коронавірусної інфекції.

Очільник звернув увагу, що зараз багато людей залишилися без роботи, в яких немає стабільних доходів. Це для всіх надскладне питання. Доходи також і недоотримує місцевий бюджет. Це значна сума щомісяця. Зараз кошти спрямовуються на забезпечення міських цільових бюджетних програм, які стосуються медичного спрямування.

Зараз проводяться заходи по зменшенню також і доходів посадових осіб місцевого самоврядування з метою економії бюджетних коштів. За повідомленнями інформаційних каналів і звернення Президента України планується сформувати стабілізаційний фонд, розмір якого не менше ніж 100 млрд. грн. Призначення даного фонду - підтримка бізнесу і тих людей, які залишилися без роботи. Процедуру використання цих коштів ще не доведено загалу. Маємо сподівання, що в найкоротший термін державою ці питання будуть врегульовано. Сьогодні відбудеться засідання Верховної Ради України щодо змін в державному бюджеті. Питання складне, адже блоковано проекти рішення по капітальним видаткам, майже всі бюджетні програми призупиненні. «Ми всі разом з вами повинні усвідомлювати, що потрібно зараз чітко виконувати карантинні рекомендації і з розумінням ставитися до того, що ми, як орган місцевого самоврядування, вживаємо всіх заходів для того, щоб місто залишалось забезпеченим і чітко працювали всі комунальні служби і підприємства міста, які надають послуги населенню» - наголосив Анатолій Валерійович.

Секретар міської Ради Валерій Салогуб зазначив, що зараз розглядається можливість проведення наступних засідань сесій міської ради онлайн.

Заступник міського голови Ігор Алєксєєнко доповів, що 47 працівниками територіального центру здійснюється соціальний супровід 510 одиноких літніх людей для забезпечення їх необхідними медикаментами та продуктами.

Ігор Алєксєєнко повідомив, що Ніжинським молодіжним центром організовано волонтерську допомогу тим категоріям громадян, які цього потребують. До центру можуть звертатися громадяни віком від 21 року, які згодні надавати допомогу (а можливо і вже допомагають).

Міський голова Анатолій Лінник наголосив, що на сьогодні головна задача територіального центру - забезпечити людей старшого віку так, щоб у них не було потреби виходити з дому. Дуже важливо, щоб ці люди залишалися вдома, адже люди старшого віку найбільш уразливі до коронавірусної інфекції.

Тож бережіть себе, бережіть своїх близьких і рідних, дотримуйтесь правил особистої гігієни.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук

30.03.2020