Міський голова Анатолій Лінник взяв участь у Всеукраїнській конференції "Регіональна та місцева політика МСП: від теорії до сталого розвитку”

14 червня 2019 року за участі Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та за підтримки проектів EU4Business-FORBIZ та «U-LEAD з Європою», що фінансуються Європейським Союзом, був організований захід, присвячений регіональній та місцевій політиці розвитку МСП.

Під одним дахом зібралося понад 150 представників бізнесу, уряду, органів місцевого самоврядування, а також міжнародної донорської спільноти для обговорення шляхів довгострокового планування розвитку МСП у регіонах та містах України.

На запрошення міністерства економічного розвитку і торгівлі України у конференції взяв участь міський голова Анатолій Лінник, який розповів учасникам конференції про досвід міста Ніжина щодо нової парадигми місцевої політики МСП.

Експерти проекту FORBIZ розробили уніфікований підхід до довгострокового планування розвитку МСП, що забезпечить розробку ефективної політики розвитку підприємництва на всіх територіальних рівнях, включаючи місцеві особливості, і водночас забезпечить узгодженість такої політики з державною Стратегією розвитку МСП в Україні до 2020 року. Експерти представили розроблений методологічний підхід, а також поділилися практикою його впровадження. Крім того, під час конференції присутні обговорили шляхи підвищення привабливості об'єднаних територіальних громад для бізнесу та інвестицій, а також як саме місцева влада може підтримувати малий та середній бізнес згідно з новими правилами надання державної допомоги.

Доповідачі презентували стан виконання Стратегії розвитку малого та середнього підприємництва в Україні на період до 2020 року, новий підхід до довгострокового планування розвитку МСП на регіональному та місцевому рівнях, а також поділилися передовими практики підтримки підприємництва, які існують в Україні, обмінялись досвідом, налагодили ділові та особисті зв'язки.

Начальник сектора інформаційно-аналітичної роботи

відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю Катерина Симоненко

18.06.2019