Щотижнева оперативна нарада

Відбулася щотижнева оперативна нарада під головуванням першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорія Олійника.

На початку наради Григорій Миколайович нагородив Почесною Грамотою від Першого Президента України Леоніда Кравчука, голову ГО «Спілки жінок Ніжина» Бассак Тетяну Федорівну, за сумлінну працю в ім’я розвитку Незалежної України, за любов до рідного краю та українського народу.

18 червня своє професійне свято відзначають дільничні інспектори Національної поліції України. Перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник привітав Музиченко Інну Іванівну зі святом та побажав поліціянтам в першу чергу міцного здоров’я, незламного духу в служінні ніжинській громаді, натхнення та сімейного добробуту.

Традиційно на нараді було заслухано відділ з питань діловодства та роботи зі зверненнями громадян про стан виконавської дисципліни та доручень міського голови, а також обговоренні звіти керівників відділів та управлінь і плани роботи на поточний тиждень.

Начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва Анатолій Кушніренко доповів, що минулого тижня закінчили виконання робіт ямковому ремонту по місту, продовжується косовиця та з 18 червня продовжаться ремонтні роботи на площі Івана Франка (укладання тротуарної плитки, встановлення флагштоків).

Заступник начальника управління праці та соціального захисту населення, начальник відділу у справах інвалідів та захисту населення, постраждалого внаслідок Чорнобильської катастрофи Оксана Опанасенко, доповіла, що організовується санаторно-курортне оздоровлення інвалідів, ветеранів війни та праці, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, здійснюється виплата компенсацій вартості санаторно-курортного оздоровлення; надає путівки інвалідам, особам похилого віку для влаштування в разі потреби до будинків-інтернатів, територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів тощо. Забезпечуються путівками і ветерани війни, інваліди, учасники бойових дій, члени родин загиблих, а також постраждалі особи на ЧАЕС та учасники АТО. Вартість путівки затверджується щороку наказом Міністерством соціальної політики «Про встановлення граничної вартості путівки (ліжко-дня) у відповідному році». Встановити у 2018 роціграничну вартість путівки (ліжко-дня) за надання послуг із санаторно-курортного лікування деяким пільговим категоріям громадян, а саме:

1)особам з інвалідністю внаслідок війни з числа постраждалих учасників Революції Гідності та учасників антитерористичної операції, особам з інвалідністю внаслідок загального захворювання та особам з інвалідністю з дитинства - 6 822,0 (379,0) грн без податку на додану вартість;

2) з інвалідністю з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку (особам з інвалідністю внаслідок війни з числа постраждалих учасників Революції Гідності та учасників антитерористичної операції, особам з інвалідністю внаслідок загального захворювання та особам з інвалідністю з дитинства) - 20 685,0 (591,0) грн без податку на додану вартість;

3)учасникам бойових дій та учасникам війни з числа учасників антитерористичної операції, постраждалим учасникам Революції Гідності - 8 186,0 (454,8) грн з податком на додану вартість;

4)громадянам, які супроводжують осіб з інвалідністю I групи (за винятком осіб з інвалідністю з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку), - 5 730,0 (318,3) грн з податком на додану вартість.

Особи, які потребують санаторно-курортного лікування повинні перебувати на обліку в управлінні праці та соціального захисту населення. Забезпеченість путівками здійснюється в повному обсязі(за заявами).

Головний лікар КНП «НМЦПМСД» Оксана Калініченко що проводиться черговий етап по укладанню декларацій з пацієнтами та по їх внесенню в систему е-Health(станом на 14 червня 2019 року кількість укладених декларацій складає 48826, що становить 69,8% від загальної кількості населення міста). Лікарями підприємства проводиться виписка електронних рецептів за програмою «Доступні ліки».

Детальніше з планами роботи виконавчого комітету Ніжинської міської ради на період з 18 червня по 23 червня можна ознайомитися за посиланням:http://www.nizhynrada.gov.ua/announcement/337/zahodi-z-1706-po-230619-roku.html

начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю А.Шведун

18.06.2019