Міський голова Ніжина привітав найактивніших і найвідданіших пасічників нашої громади

Щороку 19 серпня святкуємо День пасічника – професійне свято бджолярів України. Вони зберігають споконвічні традиції цієї справи, розвивають і вдосконалюють її.

Розвиток бджолярства на Русі прослідковується з Х ст. н. е. Чернігівщина може пишатися тим, що подарувала світові Петра Прокоповича – винахідника рамкового вулика і загалом усієї сучасної системи бджільництва, засновника першої у Європі школи пасічників.

Мед – це краплинки сонця і спогади про літо у кожній оселі. Та лише самовіддані професіонали цієї справи знають, яка важка праця дає можливість отримати цей солодкий запашний смаколик. А є ще й інші продукти бджільництва: пилок, бджолиний віск, прополіс, забрус, маточне молочко, бджолина отрута і підмор тощо. Бджільництво годувало і лікувало наших пращурів. До наших днів українці зберегли повагу до людей солодкої справи.

Саме тому сьогодні міський голова Ніжина зібрав і привітав найактивніших і найвідданіших пасічників нашої громади. Він наголосив на значному їх внеску у розвиток галузі і допомогу нашій державі.

Варто зазначити, що серед присутніх був і Богдан Нещерет, який передав нашим військовим 30 л меду. Саме за таку активну громадянську позицію, допомогу Збройним Силам України та з нагоди Дня пасічника бджоляру Нещерету Богдану Анатолійовичу оголошено Подяку міського голови м. Ніжина.

Також було оголошено подяку міського голови членам Спілки бджолярів Ніжинщини за багаторічну працю у сприянні розвитку бджільництва України, активну громадську позицію, допомогу Збройним Силам України та з нагоди Дня пасічника:
Балашу Петру Івановичу;
Береговому Григорію Костянтиновичу;
Іваненку Валерію Миколайовичу;
Картуну Сергію Матвійовичу;
Ковтуну Михайлу Андрійовичу;
Кулішу Віктору Йосиповичу;
Кусію Василю Миколайовичу;
Морковнику Володимиру Миколайовичу.
Панченку Олександру Миколайовичу;
Філю Дмитру Анатолійовичу;

Ясінському Сергію Бронеславовичу.  

22.08.2023