Міський голова Олександр Кодола перевірив хід виконання робіт проекту «EMERGENCY 2020» у міській лікарні

18 грудня міський голова Олександр Кодола разом із заступниками міського голови Федором Вовченком та Сергієм Смагою відвідали найбільший медичний будівельний проект по реконструкції частини приміщень КНП «Ніжинська центральна міська лікарня ім. М. Галицького» та перевірили стан виконання ремонтних робіт. Наступного року вже планується облаштування поліклінічно-діагностичного відділення, на потреби якого з державного бюджету виділено 13 млн грн, а наступного року з міського бюджету буде дофінансовано ще близько 4,5 млн грн.

Ніжинська центральна лікарня одна з дев’яти опорних лікарень, у якій приймальне відділення модернізують згідно з визначеними стандартами та забезпечать відповідним медичним обладнанням. Модернізація проходить завдяки проекту «EMERGENCY 2020» за підтримки президента України.

«Сподіваюся, що даний проект ми спільними зусиллями реалізуємо вже в наступному 2021 році і місто та його жителі отримають сучасну поліклініку. Для її оснащення з державного бюджету (на суму близько 80 млн грн) буде закуплено сучасне дороговартісне обладнання, серед якого: комп’ютерний томограф, магнітно-резонансний томограф та ангеограф. Також на наступний рік з міського бюджету будуть закладені кошти у розмірі близько 5 млн грн для придбання сучасного цифрового рентген апарату», - поінформував очільник міста.


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Катерина Симоненко  

19.12.2020