Міський голова Олександр Кодола підбив підсумки попереднього тижня та окреслив нові завдання

08 лютого відбулася щотижнева оперативна нарада під головуванням міського голови Олександра Кодола.

Очільник міста акцентував увагу на проведеній роботі минулого тижня та окреслив плани на поточний тиждень.

На сесії Ніжинської міської ради було прийнято ряд важливих рішень  для ніжинської громади.

Одним з головних питань було теплозабезпечення міста, оскільки 17 років в місті вже в цьому плані не було змін, а теплопостачанням займається ТОВ «НіжинТеплоМережі». Наразі підприємство накопичило борги близько 75 млн.грн., часто надає неякісні послуги теплопостачання, є проблеми з початком опалювального сезону, а також має найбільшу вартість за надання послуг в Україні. Останні два місяці міська влада працювала над тим, щоб знайти альтернативу організації опалювального сезону. На минулому тижні були надані всі напрацювання від ТОВ «Кліар Енерджі», яка займається зеленою енергетикою та будівництвом теплоелектростанцій. Пропозиція даної компанії дасть можливість зменшити тариф на тепло, а саме головне покращить надання якості послуг. На сесії було прийнято рішення про продовження договору з ТОВ «НіжинТеплоМережі», але з важливими змінами щодо розірвання договору в односторонньому порядку, попередивши про це за два місяці ТОВ «НіжинТеплоМережі». «Продовжуємо цю роботу, до кінця вивчимо всі за і проти. Саме головне, щоб борги залишилися на тому підприємстві, яке його накопичило. В цьому й перевага компанії на альтернативних видах енергії, що згідно законодавства борги не переходять. Це серйозний ризик для міської влади, і для мене особисто, тому що мені важливо, щоб опалювальний сезон було завершено, а наступний розпочався. Це головна умова», - наголосив міський голова Олександр Кодола.

На черговій 6 сесії міської ради, місто Ніжин стало першим містом, яке затвердило Програму  розвитку та функціонування української мови «Сильна мова – успішна держава». «Ми показали всій державі гарний приклад, що ми українці і повинні розмовляти українською мовою і захищати її», - зазначив Олександр Михайлович.

На сесії прийняли рішення про прийняття в комунальну власність приміщення колишнього тубдиспансеру. Дана будівля  планується використовуватися для потреб медичної галузі міста.

Затвердили 19 проєктів переможців Громадського бюджету 2021 року, які будуть реалізовані протягом року. Очільник міста відмітив, що даний напрям роботи дає змогу активним громадянам, громадським організаціям запропонувати своє бачення розвитку міста, окремих мікрорайонів, окремих галузей.

На цьому тижні запланований візит посла Швеції. Метою зустрічі є розвиток економіки ніжинської громади та нових інвестицій. Буде розпочате будівництво другої черги елеватора Баришівської зернової компанії. Цей проект реалізовується за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку. Розмір кредитних коштів близько 30 млн. доларів та додатково буде створено 20  нових робочих місць.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук


08.02.2021